Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi Chorus - Radio wyłącza się po uruchomieniu silnika

CameR 19 Sie 2014 15:55 2136 6
  • #1 19 Sie 2014 15:55
    CameR

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów

    Radio zamontowane fabrycznie w Audi A3 - 2002r
    W samochodzie działa prawidłowo do momentu uruchomienia silnika.
    3s po uruchomieniu silnika, radio najpierw wycisza się, następnie wyłącza się.
    Po unieruchomieniu silnika znów wszystko OK.
    Samo przekręcenie kluczyka w pozycję "zapłon" nie wyłącza radia.
    Diagnostyka pokazuje tylko powracający po kasowaniu błąd: 00850 i 00856.
    Audi Chorus - Radio wyłącza się po uruchomieniu silnika
    Auto diagnozowane "na szybko" Launchem, na ulicy, w deszczu....
    Mam w tej chwili tylko radio - bez auta.
    Na stole działa prawidłowo, jednak nie mam jak zasymulować uruchomienia silnika.
    Macie jakieś sugestie?
    Audi Chorus - Radio wyłącza się po uruchomieniu silnika Audi Chorus - Radio wyłącza się po uruchomieniu silnika Audi Chorus - Radio wyłącza się po uruchomieniu silnika

    0 6
  • #2 19 Sie 2014 18:54
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    A masz tam instalację CAN czy analog ?

    Jak analog to wypnij przewód od DWA GND i BOSE.

    0
  • #4 19 Sie 2014 20:08
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    CameR napisał:
    K-Bus (bez CAN).


    To jest radio do instalacji CAN.

    0
  • #5 26 Sie 2014 08:12
    CameR

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów

    Radio na "stole" pracuje bez problemu w zakresie napięć od 9,00V do 14,5V.
    Po zamontowaniu do samochodu i podłączeniu TYLKO dwóch przewodów: masa i +12V , radio nadal wyłącza się po uruchomieniu silnika. Napięcie ładowania utrzymuje się w zakresie 13,7V - 13,4V przy pełnym obciążeniu.

    0
  • #6 26 Sie 2014 15:32
    miecho18
    Spec od komputerów

    Oscyloskopem zmierz, to sprawa będzie jasna.

    0
  Szukaj w 5mln produktów