Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ersin 2 din podłączenie kamery - podłączenie kamery cofania - jak zrobić automat

mov45 20 Aug 2014 19:20 18000 3
    mov45
    Level 9  
    Witam, zakupiłem takie radio:
    http://www.erisin.com/erisin-es956go-hd-3d-menu-car-dvd-player-pip-gps-tv-usb_p155.html

Mam jeden problem otóż chciałem podłączyć kamerę cofania aby automatycznie obraz przełączał się w momencie wrzucenia wstecznego biegu, wiem że z plusem udał bym się do żarówki od wstecznego natomiast nie wiem który kabel z poniższego obrazka za to odpowiada - daje odpowiedni sygnał.
    Kamerę cofania podłączyłem pod wejście nr 10, co ciekawe nie działa pod 9:(
    ma ktoś jakiś pomysł?

Ersin 2 din podłączenie kamery - podłączenie kamery cofania - jak zrobić automat
    Anonymous
    Anonymous  
    RolandV
    Level 11  
    Odkopuję temat. Mam podobne radio, wszystko podłączone prawidłowo.
    Problem polega na tym, że kamera uruchamia się tylko kiedy nie mam włączonych świateł / nie ważne czy pozycji czy mijania/.
    Przy włączonych radio nie przełącza się w tryb kamery.
    Sprawdzałem napięcia , nic się nie zmienia przy włączonych światłach, wartości te same.
    Dodam, że diody na kamerze się świecą ale obraz nie pojawia się na ekranie.
    Czy może jakiś inny kabelek który wchodzi do radia po włączeniu świateł blokuje możliwość przełączenia
    w tryb kamery ?
    pawel_ryb1981
    Level 8  
    Witam,

Dołączę się do tematu.
    Planuję zamontować kamerkę cofania, którą już kupiłem.
    Posiadam radio https://www.erisinworldwide.com/home/782-erisin-es7986v-7-android-90-car-stereo-for-vw-golf-passat-polo-bora-seat-peugeot-307-dab-gps-cd.html.
    Radio ma wewnętrzny Can Bus Decoder i do niego przełączniki. Moje pytanie jest jak powinny być ustawione gdyż ciężko mi rozszyfrować wolne tłumaczenie a ktoś może już się z tym zmierzył :) Z góry dziękuję za pomoc.