Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

PEUGEOT 306 1.6 99' benzyna, po spawaniu nie odpala

Smiarus89 22 Aug 2014 10:18 1749 5
    Smiarus89
    Level 2  
    Witam. Wczoraj pospawałem(elektrodą) sobie w samochodzie zamkniecie bagażnika do budy. Odłączyłem akumulator. masę od spawarki podłączyłem do minusowej klemy wszystko fajnie pięknie robota skończona. Odłączyłem spawarkę, wpiąłem akumulator, próbuje odpalić.... kręci, kręci i nie chce zaskoczyć.

Po sprawdzeniu problemu zauważyłem, że nie chodzi pompa paliwa... Czy to możliwe, że spalił sie sterownik pompy? Próbowałem nawet strzykawką podać paliwo bezpośrednio do gaźnika, ale przy kręceniu silnika nie było żadnego wybuchu. Śmiem twierdzić że w złym momencie jest podawana iskra.

Jakby było tego mało po spawaniu nie działa także radio i awaryjne. Nie ma napięcia na kostce od radia(sprawdzałem).

Pompa paliwa po podłączeniu na krótko z aku działa, więc śmiem twierdzić, że padł ten sterownik pompy gdyż nie był odłączony podczas spawania...

Proszę o pomoc kolegów z większą wiedzą ;)
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Smiarus89 wrote:
    masę od spawarki podłączyłem do minusowej klemy
    Pozamiatane, kto tak robi. Masa spawarki zawsze jak najbliżej miejsca spawania. Teraz to diabli wiedzą co u Ciebie padło. Samochód do fachowca.
    Smiarus89
    Level 2  
    Czy istnieje taka możliwość że bezpiecznik antywstrząsowy dostał po dupie?
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Smiarus89 wrote:
    Czy istnieje taka możliwość że bezpiecznik antywstrząsowy dostał po dupie?

A co ładowałeś młotem 5 kg po klapie?

Chłopie twój samochód twoja brocha, byli tacy co cięli plazmą a mase zapięli do śruby koła i to w scenicu 2.
    andrzej20001
    Level 43  
    Dokładnie tak jak piszą poprzednicy , katastrofalny błąd. Do elektryka/elektronika autko.
    Smiarus89
    Level 2  
    OK, oddam auto do elektryka zobaczymy co tam w nim poszło