Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Avensis Verso i system nawigacji TNS 510

krzysztof.belg 22 Aug 2014 21:33 2829 4
    krzysztof.belg
    Level 11  
    Witam.Jestem posiadaczem Toyoty Avensis Verso z 2004 roku z oryginalnym radioodtwarzaczem Cd.Mam pytanie do znawców tematu,czy istnieje możliwość podłączenia do istniejącej instalacji w miejsce fabrycznego odtwarzacza systemu nawigacji Toyota TNS 510?Na pewno nie pasują kostki,ale może jest na to inny sposób.Może dysponuje ktoś schematem instalacyjnym oryginalnego radia jak i TNS 510.Bardzo proszę o wskazówki,ewentualnie o wskazanie mi kogoś,kto dysponował by kostkami przyłączeniowymi do tej Nawigacji.
    Pozdrawiam
    profesjonalista55
    Level 15  
    kostki dostaniesz w magazynie w ASO (włacznie z pinami)
    da się pod - podłączasz głosniki, zasialnia, dodatkowy przewód sygnału prędkości, ręcznego i smiga pod warunkiem spasowania nawi w aucie
    krzysztof.belg
    Level 11  
    Witam.Zasilanie,głośniki jak i wtyczka anteny radiowej (trzeba redukcję)pasuje idealnie.Wszystko działa idealnie bez przeróbek.Jedynie sterowanie z kierownicy nie działa.W ASO Toyoty uzyskałem informację,iż ten model nie będzie prawidłowo funkcjonował w tym modelu auta i w żaden sposób nie mogą mi pomóc.Pomimo braku sterowania z kierownicy ta nawigacja sprawuje się wyśmienicie i pasuje bez żadnych przeróbek.
    Pozdrawiam.
    pawel.sm
    Level 2  
    Witam właśnie mam podobny problem .więc w Aso dostanę redukcję kostek bez problemu? Oryginalne mam szerokie a w nowej nav i są cienkie piny o takie przejściówki chodzi? Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
    krzysztof.belg
    Level 11  
    Witam.Redukcja dotyczy tylko wtyczki anteny radiowej .Pozostałe kostki były oryginalne i bez problemu wszystko działa oprócz sterowania z kierownicy.
    Pozdrawiam