Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LG-42LB65 + Dekoder nc+ - Nie działa HDMI

Argennto_1 24 Sie 2014 14:19 7869 2
  • #1 24 Sie 2014 14:19
    Argennto_1
    Poziom 33  

    Witam posiadam TV jak w temacie i dekoder nc+ mediabox+ (ITI3740SX). Problem jest taki, że nie działa po podłączeniu Kablem HDMI. Na Scarcie jest ok. Jeżeli podłączam przewodem HDMI dekoder się uruchamia jest obraz na TV wykrył dekoder przełączył się na 1080p. Gdy faza uruchamiania się skończy pojawia się brak sygnału na TV z wejścia HDMI 1. HDMI jest włączone w dekoderze. Czy ktoś wie o co chodzi? Dodam, że podczas pierwszego uruchomienia telewizora było napisane aby wybrać producenta dekodera nie wiem po co ale trzeba było zaznaczyć. Niestety nie było tam ani nc+ ani producenta dekodera czyli ITI neovison ani nazwy dekodera mediabox+. Zaznaczyłem "mediabox" bez plusa. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

    1 2
  • #2 24 Sie 2014 14:49
    Polon_us
    Poziom 40  

    A na innych ustawieniach rozdzielczości obrazu są te same objawy?

    Czy na innym gnieździe HDMI kolega próbował?

    Czy jest możliwość sprawdzenia dekodera z innym telewizorem?

    2
  • #3 24 Sie 2014 15:13
    Argennto_1
    Poziom 33  

    Wina po stronie dekodera. Problem rozwiązany. Trzeba na pilocie nacisnąć kolejno * i 3. Wtedy wyjście HDMI w dekoderze zostaje uaktywnione. Dziwne troche bo opcja HDMI w opcjach jest cały czas włączona. Ważne że działa. Temat zamykam.

    6
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo