Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

cvagiva elefant 125 - przerywa strzela

lukasz125 25 Aug 2014 23:34 1263 6
    lukasz125
    Level 9  
    Witam mam problem z moim crossem kupiłem go bez zapłonu założyłem go i mam takie objawy maksymalnych obrotów nie ma i jak bieg wrzuce chce ruszycć to powoli gaśnie...
    Kubuśś
    Level 10  
    Mógłbyś podesłać zdjęcia tego zapłonu ?
    Jeśli cross był bez zapłonu, i montowałeś go sam, mogłeś go źle ustawić, co również może mieć takie objawy, jeśli strzela w gaźnik - zapłon jest za wczesny :)
    Pokombinuj z ustawieniem cewek :)

P.S popraw tytuł -- > CAGIVA :)
    Pozdrawiam
    Kuba
    1234
    Level 23  
    Jeżeli był by to źle dobrany, zamontowany zapłon objawy powinny być inne.
    Z Pana opisu wynika że coś jest nie tak z ilością paliwa (motocykl powoli gaśnie).
    lukasz125
    Level 9  
    Zapłon zamontiwałem oryginalny przestawiłem było dobrze zrobiłem jakieś 200 km w ciężkim terenie i na winklach i problem znów dziś się pojawił jeszcze raz spróbuję.Jeszcze mam jedno pytanie mam bardzo duże spalanie 9l przy normalniej jezdzie jak przycisnę to i 11l pali doam że jeszcze tylko chodzi na ssaniu wyłącze kawalek przejade i znów przerywa i znów na ssaniu próbowałęm regulować ale to nic nie pomagało...
    1234
    Level 23  
    1. Złe odpowietrzenie zbiornika.
    2. Zapchany filtr przepływowy....
    -----Tylko to spalanie? powinno się w 6-7 przy ostrej jeździe zmieścić i to o 1-2litry zawyżam....

Prosił bym o info:
    1. Jak to urządzenie odpala... czyt. z pierwszego "kopa" na ciepłym, zimnym?.
    2. Utrzymuje równomierne wolne i wysokie obroty?
    3. Po jakim czasie od uruchomienia "kaprysi" ?

Tak naprawdę przydał by się filmik lub przynajmniej, dźwięk pracy silnika.
    lukasz125
    Level 9  
    iestety nie nagram filmiku dziś iskra sie zgubiła jazdy ekstremalną uprawiałem i ''gume'' zacząłęm palić i nagle zaczął gasnąć zdas i potem łapał a na koniec nic iskry brak.Strzelać strzelał mi z tłumika.Na ciepłym z pierwszego kopa na zimnym z 3 kopa wolne ma dobre na ssaniu bez gaśnie na wysokich przerywa dodam że bardzo starannie czyściłem gaźnik w benzynie drucikiem i sprężonym powietrze.Odrazu mu odwala na zimnym tragedia rozgrzeje się po 1 min i chodzi tylko strzela na wysokich i przerywa
    wasyl306
    Level 9  
    Koledzy ktoś pomoże cagiva 125 nie wkręca się.. Kręci do 7tys ładnie pali zimna ciepła gaźnik czyszczony kompresja 9.5 zawór wydechowy pracuje.. Pomocy