Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kosa spalinowa NOMI BS26 - Odpala i po chwili gaśnie. Rozgrzana działa dobrze.

martinez12 26 Sie 2014 17:47 1449 2
  • #1 26 Sie 2014 17:47
    martinez12
    Poziom 2  

    Witam.

    Przeczytałem kilkanaście podobnych tematów na forum , ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

    Kosa zaczęła odpalać i zaraz gasnąć. Po wielu próbach odpalała i działała zupełnie normalnie. Rozgrzana odpalała od pierwszego strzału. Postanowiłem ją rozebrać na części pierwsze i zrobić jej gruntowny przegląd. Okazało się że pierścionek jest zupełnie zapieczony , że miałem problem aby go wydłubać. Udało się dokupić nowy. Poskładałem silnik i ku mojemu zdziwieniu zero zmian jak nie chciała działać tak nie działa. Poczytałem trochę elektrodę i doszedłem do wniosku że to membrana (wcześniej oczywiście gaźnik na części pierwsze i przedmuchany powietrzem). Po wymianie membrany też zero zmian , przewody paliwowe i zbiornik ok. Nawet świecę wymieniłem i nic.

    0 2
  • #2 26 Sie 2014 18:13
    Szybki Elektron
    Poziom 25  

    Gaśnięcie zimnego silnika często spowodowane jest niedostateczną ilością paliwa (np. niesprawne ssanie). Wyłącz zapłon ewentualnie zdejmij fajkę na zimnym silniku, kilkakrotnie pociągnij rozrusznik na ssaniu, wykręć świecę i sprawdź, czy w cylindrze jest paliwo: mokra świeca, intensywny zapach... Jeśli nie - wróć do sprawdzenia gaźnika. Pozdrawiam.

    0
  • #3 26 Sie 2014 19:18
    martinez12
    Poziom 2  

    Zapomniałem dodać że na ssaniu kosa tylko pyrknie a po spuszczeniu odpala i gaśnie.
    Ssanie w tym gaźniku to blaszka z dziurką przytykająca wlot powietrza.

    0