Witam, mam taki problem iż postanowiłem podłączyć Kino LG Ht904 pod komputer (laptop) ale totalnie nie wiem jak się do tego zabrać.
Jaki kabel jaka przejściówka, gdzie co jak :/
pomóżcie.
Dzięki wielkie, już lecę do sklepu
Dodano po 4 [godziny] 22 [minuty]:
Witam kupiłem ten kabel ale gra tylko głośnik seround a subwoofer ani drgnie.
Tak podłączyłem
Witam, mam nadzieję, że da się odkopać ten temat..
Do poprawy jakości dźwięku dokupiłem sb Karte dźwiękową Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro.
Ale jak debil nie umiem tego podłączyć..
Po instalacji programików z płytki, nie widzę żadnego programu w który mógłbym wejść.
A i po podłączeniu dźwięk nie jest przenoszony na kino.
Podłączyłem Kablem optycznym kino z kartą, kablem USB zasialanie karty pod lapka i kablami mini jack od lapka do karty...
Poradźcie coś.
Proszę poprawić Siemeczka!
[_P_]
MiSzCzuU8 napisał:Podłączyłem Kablem optycznym kino z kartą, kablem USB zasialanie karty pod lapka i kablami mini jack od lapka do karty...
MiSzCzuU8 napisał:Po instalacji programików z płytki Nie widzę żadnego programu w który mógłbym wejść.
MiSzCzuU8 napisał:Czy żeby dźwięk był wysyłany z laptopa do Karty i z karty do kina wystarczy tylko kartę podpiąć Usb pod komp i opytkiem pod kino ?
No i dokładnie tak podłączyłem.
A gdy puszcze muzykę grają głośniki z laptopa :/
Po Instalacji sterownika nie mam żadnej zmiany w opcjach na 5.1.. nie wiem co robie źle..
A gdy znalazłem te programy z płytki to żadnego z nich nie mogę zainstalować.. :/
Windows 8 ( 64 bit ) .
Programy.. nie wiem ale pobrałem sterowniki do tej karty ze strony prod. do win 8.1
Instaluje mi coś.. potem wybieram system 5,1. i po zainstalowaniu każe resetować kompa.
PO uruchomieniu komputera nic się nie zmieniło :/
Robisz tak samo:
http://www.youtube.com/watch?v=WkXppgGHxQ8
Potem oczywiście musisz odpowiednie wyjścia skonfigurować w karcie, no i w KD.
MiSzCzuU8 napisał:A gdy puszcze muzykę grają głośniki z laptopa :/
Ale właśnie tak chciałem zrobić.
ALe pomino zainstalowania oprogramowania.
Komp nie widzi Karty..
Instalując np karte powinienem mieć ustawienia w domyślnym głośniku na dźwięk 5.1 a jest do wyboru tylko stereo.
A karta co jakiś czas miga diodą, nie wiem czy tak powinno być ?
Polon_us napisał:Wydaje się, że dotychczasowe ustawienia wciąż są aktualne - oryginalna karta audio jest odpowiedzialna za proces przetwarzania dźwięku..