Witam posiadam program gdzie użytkownicy logują się do bazy sql w której są dwie tabele. Tabela 1(Youtube)Tabela 2(viewed)
W listview wyświetla się zawartośc tabeli youtube: login użytkownika,id użytkownika, url linku i id linku.
Gdy kliknie się w przycisk wtedy id linku i id obecnie zalogowanego użytkownika zostają przypisane z aktualnie wyświetlonego itemu z listview do tabeli viewed.
Teraz chcę zrobić tak aby po po kliknięciu przycisku wiersz który się aktualne wyświetla w listview zniknął i już się nie pojawił dla aktualnie zalogowanego użytkownika a dla innych użytkowników był nadal widoczny
Kod wygląda następująco próbowałem już coś działać ale link który dla mnie jest niewidoczny dla innych również.
W tabeli
Napiszę w skrócie
w list view wyświetla się zawartość tabeli youtube
teraz po kliknięciu w button, id linku i id użytkownika który jest teraz zalogowany zostają wysłane do tabeli viewed w tym momencie wyświetlony wiersz powinien zniknąć, i pojawić się kolejny z tabeli youtube ale powinien być widoczny dla innych zalogowanych użytkowników którzy mają inne id:D
Wiem że to skomplikowane pomoże ktoś
W listview wyświetla się zawartośc tabeli youtube: login użytkownika,id użytkownika, url linku i id linku.
Gdy kliknie się w przycisk wtedy id linku i id obecnie zalogowanego użytkownika zostają przypisane z aktualnie wyświetlonego itemu z listview do tabeli viewed.
Teraz chcę zrobić tak aby po po kliknięciu przycisku wiersz który się aktualne wyświetla w listview zniknął i już się nie pojawił dla aktualnie zalogowanego użytkownika a dla innych użytkowników był nadal widoczny
Kod wygląda następująco próbowałem już coś działać ale link który dla mnie jest niewidoczny dla innych również.
W tabeli
ds = New DataSet
da = New MySqlDataAdapter("SELECT * from youtube where id not in (Select site_id from viewed) and user not in (Select user_id from viewed)", sqlcon)
da.Fill(ds, "youtube")
lvDisplay.Items.Clear()
If ds.Tables("youtube").Rows.Count > 0 Then
For i As Integer = 0 To ds.Tables("youtube").Rows.Count - 1
With lvDisplay.Items.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(0).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(3).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(4).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(5).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(6).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(7).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(13).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(2).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(1).ToString)
.SubItems.Add(ds.Tables("youtube").Rows(i).Item(14).ToString)
End WithNapiszę w skrócie
teraz po kliknięciu w button, id linku i id użytkownika który jest teraz zalogowany zostają wysłane do tabeli viewed w tym momencie wyświetlony wiersz powinien zniknąć, i pojawić się kolejny z tabeli youtube ale powinien być widoczny dla innych zalogowanych użytkowników którzy mają inne id:D
Wiem że to skomplikowane pomoże ktoś