Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

CG 520 - Kosa black nie odpala, źle wyregulowany gaźnik?

Paweł16.37 28 Sie 2014 16:02 4413 0
  • #1
    Paweł16.37
    Poziom 10  
    Witam,
    Kilka dni temu kupiłem na allegro kosę spalinową Black CG 520. Wlałem mieszankę 1:25 i poszedłem siec. Po kilkunastu minutach kosa zgasła i długo nie dało się jej odpalić. Jak już odpaliła i znowu zacząłem siec to zauważyłem, że jak nie trzymam na gazie to kosa gaśnie. Podkręciłem więc śrubkę ze sprężynką na gaźniku, co nie rozwiązało problemów dopiero później doczytałem, że trzeba wkręcić śrubę przy lince i udało się. Lecz kosa albo za dużo kopciła (po odkręceniu na świecy był czarny nagar) albo dostawała za bardzo uboga mieszankę paliwo-powietrze. Próbowałem regulować coś tą śrubą ze sprężynką, ale nic z tego nie wyszło... teraz w dodatku kosa nie chce odpalić. Szukałem na forum, czytałem, ale nic nie pomogło.
    Po odkręceniu filtra powietrza jest tam trochę oleju (kilka kropel).
    Na gaźniku jest napisane: MR15A2-18 1403A

    CG 520 - Kosa black nie odpala, źle wyregulowany gaźnik? CG 520 - Kosa black nie odpala, źle wyregulowany gaźnik? CG 520 - Kosa black nie odpala, źle wyregulowany gaźnik? CG 520 - Kosa black nie odpala, źle wyregulowany gaźnik?



    edit
    Problem rozwiązany już dawno. Przyczyną było paliwo słabej jakości (zorientowałem się jak zatankowałem paliwo z tej stacji do mojej MZ) i zatkany wężyk.