Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 323f - Alarm uzbrojony- zepsuty pilot

xxxnrixxx 29 Aug 2014 20:30 1698 11
    xxxnrixxx
    Level 9  
    Witam , posiadam mazde 323f 95r i zepsuł mi się pilot do alarmu gdy alarm był uzbrojony, samochód otworzyłem kluczykiem ale świecą się awaryjne, gdy odpalę samochód włącza się alarm, co mam zrobić? proszę o pomoc. Nie wiem jaki to alarm. Na pilocie pilocie jest napisane "two way car alarm"
    xxxnrixxx
    Level 9  
    samochód kupiłem już z tym alarmem , nie wiem gdzie jest zlokalizowany
    xxxnrixxx
    Level 9  
    W jakich miejscach moze byc zlokalizowany główny sterownik ?
    konradlubin
    Level 10  
    nie ma wyłącznika na syrence?
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zobacz ile przewodów wychodzi z syrenki. Jak więcej niż 4 to sterownik jest zintegrowany z syrenką. i nie słuchaj głupot o wyłączniku na syrence. Owszem, przestanie wyć, ale co z resztą? Kierunkowskazami np? A najprościej, patrzeć po przewodach. Np od diody migającej.
    konradlubin
    Level 10  
    Pawel wawa wrote:
    Zobacz ile przewodów wychodzi z syrenki. Jak więcej niż 4 to sterownik jest zintegrowany z syrenką. i nie słuchaj głupot o wyłączniku na syrence. Owszem, przestanie wyć, ale co z resztą? Kierunkowskazami np? A najprościej, patrzeć po przewodach. Np od diody migającej.

Dlaczego piszesz o mojej poradzie w taki sposób? Widziałeś fizycznie syrenkę w tej mazdzie?
    Jeśli stwierdziłeś że ja piszę głupoty to proszę żebyś mi to uzasadnił.
    W moim Punto po przekręceniu kluczykiem w syrence dezaktywuje się cały alarm, tak samo miałem w mondeo mk3 i oplu vectra b.
    wiesiekj
    Level 28  
    konradlubin wrote:

Jeśli stwierdziłeś że ja piszę głupoty to proszę żebyś mi to uzasadnił.
    W moim Punto po przekręceniu kluczykiem w syrence dezaktywuje się cały alarm, tak samo miałem w mondeo mk3 i oplu vectra b.

Alarmów "kompaktowych" jest 2 do 5%. Zdecydowana większość ma centralkę oddzielnie i wyłączenie syreny nic nie daje.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Nawet w 90% kompaktowych, przekręcenie kluczyka, nie dezaktywuje alarmu a jedynie odłącza syrenkę.
    Anonymous
    Anonymous