Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony M2 - Dlaczego przerywa nagrywanie filmów telefonem?

Mallamo 31 Sie 2014 11:49 3570 6
  • #1 31 Sie 2014 11:49
    Mallamo
    Poziom 7  

    Witam!
    Od 2 tygodni posiadam Sony M2 od operatora Play. Zgodnie z zaleceniami i wskazówkami wgrałem KitKata. Wszystkie funkcje działają prawidłowo, lecz ... nie wiem czy problem występował przed aktualizacją ale nagrywanie filmików kamerką telefonu kończy się po kilku sekundach. Próbowałem różnych ustawień i zawsze to samo a to co się nagrało w większości przypadków po 2-4 sekundach się wiesza. Filmiki np. z YT z WiFi i LTE chodzą bez problemu.
    Zdjęcia robi fantastyczne jak na telefon! (używam głównie ustawień manualnych)
    Macie pomysł co może być przyczyną?

    0 6
  • #3 01 Wrz 2014 09:45
    Mallamo
    Poziom 7  

    Właśnie przejrzałem wszystkie ustawienia raz jeszcze i nie zauważyłem proponowanej przez Ciebie możliwości - jakość na Full HD. No chyba, że czegoś nie wiem gdzie ustawia się jakość do wielkości MMS

    0
  • #4 02 Wrz 2014 22:37
    adrian_jajo
    Poziom 11  

    Sprawdź czy filmy nagrywają się na kartę pamięci czy w telefonie!

    Jeżeli na kartę pamięci to właśnie ona może być winowajcą (prawdopodobnie niska klasa prędkości), jeżeli jednak w pamięci wewnętrznej to spróbuj zoptymalizować telefon jakimś programem z google play lub ręcznie ogranicz użycie procka w tle wyłączając zbędne aplikacje.

    0
  • #5 02 Wrz 2014 23:15
    Mallamo
    Poziom 7  

    adrian_jajo napisał:
    Sprawdź czy filmy nagrywają się na kartę pamięci czy w telefonie!

    Jeżeli na kartę pamięci to właśnie ona może być winowajcą (prawdopodobnie niska klasa prędkości), jeżeli jednak w pamięci wewnętrznej to spróbuj zoptymalizować telefon jakimś programem z google play lub ręcznie ogranicz użycie procka w tle wyłączając zbędne aplikacje.


    Próbowałem już wcześniej obu opcji - bez widocznej różnicy. Kartę mam nówkę Kingstona 90/45 MB/s więc powinno hulać.
    Co do aplikacji - połowę, zwłaszcza tych 30-dniówek od razu po wyjęciu z pudełka powyrzucałem i zainstalowałem 6 aplikacji dla mnie niezbędnych i raczej o skromnych wymaganiach. Żadnych gier!!!
    Po ilości odpowiedzi widzę, że tylko mnie przytrafił się podobny problem:( Serwis od tygodnia jakoś nie kwapi się do odpowiedzi - aż boję się wysłać tela w ramach gwarancji:(

    1
  • #6 15 Paź 2014 16:35
    jajajajaa
    Poziom 1  

    Witaj!
    Czy rozwiązałeś już problem ? Mam dokładnie to samo...

    0
  • #7 15 Paź 2014 18:04
    Mallamo
    Poziom 7  

    Tak - rozwiązałem.
    Fakt - usterka wyszła na jaw w trakcie testowania telefonu bo sporadycznie kamerki używam ale pomogło i jak na razie działa.
    Wchodzisz w Ustawienia/Aplikacje/Wszystkie/Aparat i "wyczyść dane" i to wszystko:) Od tej pory nagrałem ok 10 "filmików" i jest ok

    3