Wiitam. ;}
Przymierzam się do kupna statecznika (elektroniczny), lecz nie mam pojęcia o takim sprzęcie
Dotychczas w swoich pokrywach (akwarium) posiadałem stateczniki magnetyczne, a te hałasują podczas pracy co mnie trochę denerwuje, więc teraz zdecydowałem się na zrobienie oświetlenia samemu, ze statecznikami elektronicznymi. Na allegro znalazłem stateczniki w cenach od 35 do 60 zł.Pytanie czy firma tych stateczników gra dużą rolę? W cenie 35 zł znalazłem stateczniki z następujących firm:
-DMR Lighting,
-BAG BCS PRIMUS
-Tridonic
Za 43 jest jeszcze jakiś firmy BEMCO
W cenie 50zł są:
-VS
-EMC GOVENA
Oraz za 6 dyszek niejaki MARPOL
Wszystkie stateczniki są do świetlówki 1x36W
Która firma będzie najlepsza? Czy pomiędzy tym najtańszym za 35zł, a tym najdroższym za 60zł jest jakaś wielka różnica? Jeśli tak to jaka? Czy przeciętnego Kowalskiego zadowoli ta najtańsza? Chodzi mi głównie o to, żeby nie hałasował. Ten firmy Tridonic widzę ma gwarancję na 3 lata, więc może go wybrać? Jeśli to coś pomoże to dodam, że statecznik będzie montowany w terrarium.
Dziękuje za pomoc
)
Przymierzam się do kupna statecznika (elektroniczny), lecz nie mam pojęcia o takim sprzęcie

-DMR Lighting,
-BAG BCS PRIMUS
-Tridonic
Za 43 jest jeszcze jakiś firmy BEMCO
W cenie 50zł są:
-VS
-EMC GOVENA
Oraz za 6 dyszek niejaki MARPOL
Wszystkie stateczniki są do świetlówki 1x36W
Która firma będzie najlepsza? Czy pomiędzy tym najtańszym za 35zł, a tym najdroższym za 60zł jest jakaś wielka różnica? Jeśli tak to jaka? Czy przeciętnego Kowalskiego zadowoli ta najtańsza? Chodzi mi głównie o to, żeby nie hałasował. Ten firmy Tridonic widzę ma gwarancję na 3 lata, więc może go wybrać? Jeśli to coś pomoże to dodam, że statecznik będzie montowany w terrarium.
Dziękuje za pomoc