Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Yaris II 2009 1.3 VVT-i - Samochód nie zapala po wymianie silnika

02 Sep 2014 00:20 2703 5
  • Level 2  
    Witam.

    Mam problem, ponieważ wymieniłem silnik w mojej toyocie, na identyczny, ten sam model z tabliczki, tylko rok starszy. Dzieje się dziwna rzecz, mianowicie: po przekręceniu kluczyka na zapłon, nie słyszę, żeby działała pompka paliwowa. Druga sprawa jak chcę go odpalić (w yarisie przy zapalaniu zawsze trzeba mieć wciśnięte sprzęgło), przekręcam kluczyk na zapłon, wciskam sprzęgło i rozrusznik kręci !! -bez przekręcenia kluczyka na rozruch. Proszę o pomoc i możliwe rozwiązania, bo mi pomysły się już skończyły. Czy to może być wina immobilisera? Zaznaczam, że silnik jest bez płynu chłodniczego i bez chłodnic, po prostu chciałem sprawdzić czy zadziała. Bardzo proszę o sensowne podpowiedzi.
  • Level 14  
    Witaj sprawdź instalacje z immobilisera ze stacyjką, być może robi zwarcie co odbija się na sprzęgle , dlatego tak się dzieje. Sprawdź też wszystkie kostki czy są dobrze wpięte , oraz rozrusznik , sprawdź bezpiecznik pompy oraz instalacje , być może zrobiło się zwarcie i poszła pompa? lub bezpiecznik , powodów jest wiele, na razie sprawdź to Powodzenia.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Lub może zapomniałeś coś wpiąć jak zachowują się kontrolki na liczniku? pokazuje prawidłowo ?

    Moderated By Pawel wawa:

    Kolega zmieni sobie forum, dobrze? My tu takich wypisujących totalne bzdury nie tolerujemy! Ostrzeżenie!

  • Level 2  
    Chce się jeszcze upewnić - czy wymiana silnika na identyczny, ma wpływ na immo? Czy nie powinno być z tym problemów?
  • Level 14  
    Głownie nie powinno , być problemów , lecz teraz jest wszystko możliwe , każda śrubka , każdy element ma wpływ na prace :) Pozdrawiam
    Moderated By Pawel wawa:

    Znowu "lanie wody"?

  • VIP Meritorious for electroda.pl
    Wymiana silnika, nie ma nic do immo. Masy wszędzie i wszystkie podłączone? Pewnie nie i stąd problem.
  • Level 2  
    Bardzo dziękuję za pomoc, okazało się, że jedna masa nie była przykręcona! Pozdrawiam.