Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Indest WIE 107 pokazuje błąd F08

Paka85 05 Wrz 2014 12:21 5406 26
  • #1 05 Wrz 2014 12:21
    Paka85
    Poziom 6  

    Witam
    Wiem że już był poruszany temat błędu f08 ale mam jedno pytanie...a mianowicie
    Mam pralkę Indesit wie 107 i pod koniec prania nie płucze i wskakuje błąd f08.
    Myślałem ze to hydrostat bo grzałkę wymieniałem z pół roku temu ale gdy odłączyłem brązowy kabel od grzałki to pralka działa normalnie...czy to będzie znowu grzałka???

    2 26
  • Pomocny post
    #2 05 Wrz 2014 12:38
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    Może mieć minimalne przebicie, nie musi być spalona. Podłącz zamiast grzałki żarówkę, jak przejdzie cały cykl bez błędów-będziesz miał odpowiedź

    0
  • #3 05 Wrz 2014 14:31
    Paka85
    Poziom 6  

    Taką samochodową, bo mają takie same wejście?????

    0
  • #4 05 Wrz 2014 14:47
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    zwykła 220v z oprawką, w sumie jakakolwiek się nada. Ja montowałem albo z lodówki, albo z mikrofali. Podłącz cokolwiek co może świecić te 2h i nie pożre ci nie wiadomo ile prądu :)

    0
  • #5 08 Wrz 2014 12:58
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    I jak tam? Udało się ci to sprawdzić?

    0
  • #6 08 Wrz 2014 16:08
    Paka85
    Poziom 6  

    Wlasnie przed chwila skonczylem test....
    A wiec żarówka się palila,pralka prała normalnie z jednym wyjątkiem gdy miała na wyświetlaczu 4 minuty do końca to nagle pojawiło się 20...ale błąd się nie wyswietlił... na moje to zepsuta jest grzałka...dobrze rozumu je....?????

    0
  • #8 09 Wrz 2014 09:49
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    no to temat masz po części rozwiązany. podstaw grzałkę i podziel się efektami

    0
  • #9 10 Wrz 2014 13:05
    Paka85
    Poziom 6  

    Wymienilem grzałkę i wyciekła woda,dokręciłem mocniej i juz nie leci...
    Ale pralka z nową grzałka pobiera wodę i stoi cały czas....czas na wyświetlaczu upływa ale pralka nie rusza....
    Co teraz ???????

    0
  • #10 10 Wrz 2014 13:23
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    a jak nastawisz na sam spust wody, wirowanie-to cos się dzieje?

    0
  • #11 10 Wrz 2014 16:03
    Paka85
    Poziom 6  

    Spust wody normalnie a wirowanie to tylko halasuję ale się nie kręci....

    0
  • #12 10 Wrz 2014 16:05
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    sprawdzałeś szczotki?

    0
  • #13 10 Wrz 2014 16:07
    Paka85
    Poziom 6  

    Nie.jakie szczotki?

    0
  • #14 10 Wrz 2014 16:10
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    silnika oczywiście

    0
  • #15 10 Wrz 2014 16:12
    Paka85
    Poziom 6  

    Ale wczesniej na starej grzałce chodziła ok......

    0
  • #16 10 Wrz 2014 16:24
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    Ale odkręcenie i sprawdzenie szczotek zajmuje 5 minut

    0
  • #17 10 Wrz 2014 16:28
    Paka85
    Poziom 6  

    Wpadłem na pomysł, żeby odpiąć kostkę od silnika i wysuszyłem suszarką wszystkie kable kostki itd.
    Włączyłem wirowanie i chodzi normalnie, jak zakończy wirowanie to napiszę jak poszło.....

    0
  • #18 10 Wrz 2014 16:34
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    sprawdź szczotki silnika skoro masz już to na wierzchu :sm31:

    0
  • #19 10 Wrz 2014 16:39
    Paka85
    Poziom 6  

    Wirowanie normalnie zakończylo..pewnie woda się dostała jak zasłabo przykręciłem grzałkę....
    Żeby sprawdzić szczotki muszę wykręcić silnik???jak je sprawdzić???

    0
  • #20 10 Wrz 2014 16:50
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    a chociaż popatrzyłeś się na ten silnik? czy czekasz aż ktoś najpierw zrobi dokumentację zdjęciową?

    1
  • #21 10 Wrz 2014 16:53
    Paka85
    Poziom 6  

    Popatrzyłem i wygląda normalnie,przynajmniej mi się tak wydaje.....włączyłem pranie zobaczymy czy będzie ok.

    0
  • #22 10 Wrz 2014 17:05
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    ile cm wystają ze szczotkotrzymacza?

    0
  • #23 10 Wrz 2014 17:07
    Paka85
    Poziom 6  

    Robi się pranie więc zobacz wieczorem...ale to na przykręconym silniku zobacz...?

    0
  • #24 10 Wrz 2014 17:09
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    a na jakim silniku sprawdziłeś to ostatnio? i w ogóle w jaki sposób to sprawdziłeś?

    0
  • #25 10 Wrz 2014 17:13
    Paka85
    Poziom 6  

    No na silniku który jest przykręcony do bębna, nie odkręcałem go tylko przyglądałem się i wyglądał normalnie....

    0
  • Pomocny post
    #26 10 Wrz 2014 18:12
    jasko_1959

    Specjalista AGD

    czyli w ogóle nie sprawdziłeś szczotek

    0
  • #27 10 Wrz 2014 19:19
    Paka85
    Poziom 6  

    Tak.na razie pierze dobrze.dziekuje ci bardzo za pomoc.oczywiscie zaznacze ze pomogles...:)

    0