Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sterowniki grafika Gigabyte HD7750 po wgraniu nie działa Windows 7

06 Wrz 2014 09:26 1092 7
  • Poziom 9  
    Po wgraniu sterowników do grafiki (CD, pobierałem też z strony producenta) , system działa normalnie do czasu restartu komputera, po ponownym odpaleniu komputer działa aż do momentu kiedy pokaże się logo Windows-a puzniej już jest tylko czarny monitor. Nie używam monitora tylko telewizora 32",może to ma jakieś znaczenie.
    dane komputera :
    procek: duo core E8400
    płyta: ASUS P5E
    Sterowniki grafika Gigabyte HD7750 po wgraniu nie działa Windows 7
    ram:Kingston KVR800D2N6/2G x2

    Jaki może być tego problem, może mi ktoś powie ?
  • Admin grupy komputery
    IRIAL napisał:
    Jaki może być tego problem, może mi ktoś powie ?
    Źle ustawiona rozdzielczość dla odbiornika TV.
    Musisz uruchomić komputer z monitorem i dokonać korekty ustawień lub w komputerze włączyć sobie program Teamviewer w auto-starcie i dokonać korekt innym komputerem online.
  • Poziom 9  
    Ok , zapomniałem napisać ze podłączony mam kablem HDMI, tak samo dzieje sie jak mam podłączony D-sub
  • Poziom 9  
    DriverMSG napisał:
    Źle ustawiona rozdzielczość dla odbiornika TV.
    Musisz uruchomić komputer z monitorem i dokonać korekty ustawień lub w komputerze włączyć sobie program Teamviewer w auto-starcie i dokonać korekt innym komputerem online.

    Zastosowałem się do tego co napisałeś i podłączyłem monitor, zainstalowałem stery do grafiki pobrał sobie plug an play do monitora, restart, no i teraz monitor tez się zrobił czarny i nic się dalej nie dzieje. Nie jestem informatykiem ale po takiej operacji to tylko format pomaga :/, tylko puzniej bez wgrywania sterów działa na windows-kich sterownikach, co tu może być nie tak ? , w cześniej na tej samej płycie ale inny procek i Ram, była tam grafika SAPPHIRE Radeon HD6790 , podmieniłem ją na terazniejszą i wszystko było oki , robiłem przemeblowanie z komputerami i procesor i ta wcześniejsza grafika poszła gdzie indziej tu dałem inny procesor i terazniejsza grafikę czyli Gigabyte HD7750 i zaczęły się problemy
  • Admin grupy komputery
    Podaj pełną specyfikację komputera, ze szczególnym uwzględnieniem zasilacza i napięć. Przykład

    Dodano po 57 [sekundy]:

    IRIAL napisał:
    Nie jestem informatykiem ale po takiej operacji to tylko format pomaga
    Można włączyć tryb awaryjny i w nim odinstalować sterowniki.
    Sprawdź z inną wersją sterownika.
  • Poziom 9  
    Sterowniki grafika Gigabyte HD7750 po wgraniu nie działa Windows 7
    zasilacz
    procek:
    Intel® Core™2 Duo Processor E8400
    (6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB), szybkość zegara 3Ghz, Pamięć podręczna L2 6 MB, Szybkość FSB 1333 MHz, Zestaw instrukcji 64-bit, Litografia 45 nm
    Maks. TDP 65 W
    Zakres napięcia VID 0.8500V-1.3625V
    Płyta główna:
    pozwolę sobie wkleić linki do stron
    Link
    GRAFIKA:
    Link
    Pamięć RAM:
    te kości mam jako dual sprzedane dwie sztuki 4GB
    Link
    Windows7 Ultimate 64bit
    Więc czy może mi ktoś powiedzieć co może być?, po formacie wgrywam stery do grafiki i ciach czarny monitor, po przywróceniu systemu przed instalacją jest normalnie ale grafika śmiga tylko na windowsowskich sterach
    proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu
  • Poziom 9  
    Czyli nikt nie zna odpowiedzi...
  • Poziom 9  
    Zamykam temat , widać nie ma tu dość wiedzącego informatyka co do mojego problemu