Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działają filmy na Player.pl (stary TVN Player)

Halley91 07 Wrz 2014 10:09 38463 13
  • #1 07 Wrz 2014 10:09
    Halley91
    Poziom 10  

    Witam
    Panowie musiałem zwrócić się do Was o pomoc, gdyż walczę już z tym problemem od kilku dni i zero efektów :(
    Mianowice po przesiadce z Windowsa 7 na Windows 8.1 nie odtwarzają mi się filmy na stronie Player.pl (stara TVN Player) oraz ipla.pl zapowiedzi jak i reklamy działają nie odtwarza się sam film, ciągle ładuje :(
    O dziwo na Onet.vod wszystko działa :(

    Mam zainstalowaną najnowszą wersję: Flash Player, Jave, Silverlight oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej.

    Próbowałem już kilku sposobów:
    Przeinstalowałem Jave, Silverlight oraz Flash Player,
    Usunąłem pliki z: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\PlayReady
    Próbowałem na innych przeglądarkach na żadnej nie działa.
    Tak samo jest w aplikacji Player.pl pod windows 8.1( działąją reklamy po reklamie robi się szary ekran i nic :(

    Jeżeli ktoś miał z Was podobny problem lub Wie jak go rozwiązać to byłbym wdzięczny za pomoc :)
    Pozdrawiam.

    1 13
  • #2 07 Wrz 2014 14:24
    DollarMan
    Poziom 26  

    Uruchom przeglądarkę jako administrator i spróbuj ponownie załadować jakiś film.

    2
  • #3 07 Wrz 2014 17:09
    Halley91
    Poziom 10  

    Niestety dalej to samo :(

    2
  • #5 07 Wrz 2014 22:00
    Halley91
    Poziom 10  

    Próbowałem juz to instalować ale nie pasuje do mojej wersji.
    Ja mam Windows 8.1 Pro
    A mam jeszcze takie dodatkowe pytanko :) Czy w windows 8.1 Pro nie ma dźwięku np. przy uruchamianiu lub zamykaniu Windowsa ?

    0
  • #6 07 Wrz 2014 22:15
    DollarMan
    Poziom 26  

    Zaznacz opcję "Włącz pobieranie i aktualizacje składników wymaganych do odtwarzania zawartości chronionej" w ustawieniach Silverlight.

    1
  • #7 07 Wrz 2014 22:19
    Halley91
    Poziom 10  

    Mam to włączone :)
    A może ten problem wynika z problemów z zapisem na dysku posiadam dysk SSD.
    Bo z tego co ostatnio zauważyłem tworząc kopię zapasową to po jej utworzeniu nie miałem uprawnień dostępu do tej kopi

    0
  • #9 07 Wrz 2014 22:29
    Halley91
    Poziom 10  

    Nom nic Dzięki za pomoc :)

    0
  • #10 09 Wrz 2014 23:06
    alex4you
    Poziom 9  

    Mam dokładnie taki sam problem na Windows 7 x64, robiłem już wszystkie w.w czynności i nic... Męczę się z tym od 3 miesięcy... Cały czas chodziło do pewnego momentu i potem już tylko reklamy a treść już nie ...

    ehhh

    2
  • #11 10 Wrz 2014 08:09
    Halley91
    Poziom 10  

    Witaj
    Powiem Ci że u mnie o dziwo zaczęło działać ;p
    Już miałem odpuścić sobie tą sprawę, ale mówię spróbuje jeszcze raz uruchomić przeglądarkę (mozilla) jako administrator i o dziwo filmy zaczęły działać ;p
    Działają tylko i wyłącznie jak uruchomię przeglądarkę jako administrator.
    Wcześniej jak uruchamiałem przeglądarkę z prawami admina to nie działały.
    Spróbuj przeinstalować flash playera, Silverlight, jave oraz sterowniki do karty graficznej :)
    A nie wyłączałeś żadnych opcji funkcji w systemie: panel sterowania>dodaj usuń programy> włącz lub wyłącz funkcje systemu windows ? lub jakieś usługi systemowe ?

    1
  • #12 14 Kwi 2015 23:59
    Mitr0Z
    Poziom 2  

    Miałem dokładnie takie same objawy. Wyłącz proces przeglądarki, przejdź do folderu:

    c:\Program Data\Microsoft\PlayReady

    i skasuj jego zawartość. Sam folder musi pozostać. U mnie zadziałało.

    Jeśli na dysku C:\ nie widzisz folderu Program Data, to musisz włączyć widok plików ukrytych i systemowych.

    4
  • #13 10 Cze 2016 23:41
    k_h
    Poziom 9  

    Mam podobny probem, tyle, że staram się ogldać TVN PLayer za granicą. Staram się oglądać za pomocą Chrome przy włączonym rozszerzeniu Hola VPN (z Polski). Program niby się włącza, ale nie da się go zupełnie oglądać, bo strasznie się zacina. Nic nie pomaga zastopowanie programu i odczekanie jakiegoś czasu..
    Nie pomga wyczyszczenie wszystkiego etc (wszystko, co tutaj zostało napisane).
    PS - Ipla działa normalnie.

    4
  • #14 28 Cze 2017 18:39
    pawelsosniak
    Poziom 10  

    polecam w telewizorach Samsung (innych pewnie tak samo) zmianę serwerów DNS w Menu>Sieć>Stan Sieci>Ustaw IP.> Serwer DNS na ręcznie po czym 0.0.0.0 należy zmienić na 8.8.8.8, po czym jeśli problem nadal będzie występował to wtedy należy wykonać reset odbiornika w Menu>Pomoc Techniczna>Diagnostyka> Resetuj.
    Przy każdej aktualizacji oprogramowania jeśli nie będzie działał player należy zrobić taki myk i będzie wszystko hulać :)

    0