Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kingway coliber - Nie chce odpalić

PS405ful 12 Sep 2014 22:48 2100 7
    PS405ful
    Level 7  
    Witam mam problem z colibrem zaczeło się od tego że podczas jazdy gasną nagle sam z siebie tak po przejechaniu 50m ostatnio odpalił lecz przejechałem 3m i znowu zgasł teraz gaśnie gdy dodam gazu jeżeli przyblokuje filtr powietrza przejedzie kawałek i gaśnie chciałem wyczyścić gaźnik i po złożeni zauważyłem że nie zasysa paliwa jest suchy a paliwo w filtrze jest i w żaden sposób nie idzie go odpalić świece wyczyściłem jest iskra lecz świeca była cała czarna. Proszę o szybką odpowiedź z góry dzięki. I jeszcze mam problem z tym że paliwo samo się nie naciąga do filtra tylko muszę sam naciągać a gdy przyjdę po 2-3 dniach paliwa nagle nie ma we filtrze jakby spływało do gaźnika.
    bussbygg
    Level 10  
    sprawdź kranik podciśnieniowy
    speco
    Level 17  
    Sprawdź wężyk od podciśnienia idący do kranika podciśnieniowego przy baku paliwa, może też być nieszczelność kolanka (uszczelki) miedzy głowicą a gaźnikiem lub sam wężyk podciśnienia. Zanieczyszczenia gaźnika też mogą blokować przepływ paliwa (zapycha dyszę główną w gaźniku) podczas jazdy. Może komora pływaka nazbierała zanieczyszczeń. Zaciągając powietrze z wężyka podciśnienia idącego do kranika podciśnieniowego sprawdzisz czy leci z tego drugiego wężyka paliwo, połączonego najniżej niego.Kiedyś tak miałem w moim skuterze router bassa- ten sam silnik i reszta.
    PS405ful
    Level 7  
    wymieniłem kranik ten pod bakiem mębrama była pęknięta. Skuter działał normalnie lecz brakło mi bęzyny i skuter zgasł. W tym samym dniu kupiłem paliwo zalałem skuter wyjechałem po przejechaniu 1 km skuter zaczął gasnąć i szarpać. Nie mam już do niego siły pomóżcie.
    bussbygg
    Level 10  
    może masz problem z automatycznym ssaniem? Odepnij wtyczkę i zobaczy czy będzie poprawa.
    Pozdrawiam.
    jack63
    Level 43  
    PS405ful wrote:
    Nie mam już do niego siły pomóżcie.

Skutera nie da się naprawić przez internet! Sorry. Nie dorobili jeszcze wtyczki netu...
    Faktycznie masz małe siły, bo nie przeczytałeś chyba żadnego postu o diagnostyce "niepalącego" silnika. :cry:
    Co zrobiłeś poza narzekaniem??? Czy chociaż sprawdziłeś obecność iskry po zgaśnięciu silnika?
    To forum darmowych porad. Wróżki przyjmują gdzieś indziej i to za pieniądze.
    doktor90210
    Level 2  
    witam posiadam skuter bassa stał jakieś 2 lata odpaliłem go wczoraj pojezdziłem a dzisiaj nie odpali co może być przyczyną pomożecie? dzięki :)