Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 1.8 95r - Laguna Ph I w ogóle nie działający centralny zamek

Axel2121 15 Sep 2014 19:27 2388 6
    Axel2121
    Level 8  
    Witam. Stałem się szczęśliwym (mam nadzieje) posiadaczem laguny phase I.
    Od zakupu nie działał centralny zamek. Ostatnio próbowałem podpiąć uniwersalna centralkę którą wyciągnąłem z poprzedniego auta (poszło na żyletki) i nic nie reaguje. wpinałem się do przycisku na konsoli. Podpinając centralkę próbowałem do wszystkich kabelków (oprócz plusowych oczywiście). Choć próbowałem przestawić sterowanie na centralce na plusowe i tez spróbować.... reakcji nadal brak.
    Centralka na pewno sprawna, bezpieczniki tez ok.
    Niektórzy pisali o skrzynce w której znajduje się immo i centralka fabryczna czyli czarna skrzynką z lewej strony bezpieczników z 2 wtyczkami - czarna i niebieska. czy ona mogła się spalić ? ponieważ po jej odpięciu jest tak samo a auto odpala normalnie.

Proszę poradzcie coś bo ręce opadają ....
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Kolego działa ci przycisk zamykania ze srodka?
    Jeśli nie to podepnij się bezpośrednio pod silniczki w zamkach, przewody do odcięcia przy centralce.
    Axel2121
    Level 8  
    przycisk na konsoli nie działa. Ok dzięki spróbuje jutro to zrobić :)

Ps: centralce czyli przy tej czarnej skrzynce ?
    Axel2121
    Level 8  
    Z braku cierpliwości i frustracji z powodu nie tak dawno zatrzaśniętych kluczyków (dzieki boże że zapominam zamykać bagażnik) rozebrałem boczek. Do siłownika idą dwa kable. Czyli na chłopski rozum (tak myślę) sterowanie jest tam plusem. Gdy podałem sygnał z centralki na kabel siłownik ożył tylko w kabinie przygasło światło tak jakby zwarcie robiło ale moze to wina że nie przestawiłem centralki na sterowanie bezpośrednio siłownikami. Ale mam pytanie czy może wiesz które kable przy tej skrzynce rozciąć i połączyc na ostro ponieważ tak jak podepnę działa tylko ten zamek w który aktualnie jest wpięty sterownik czyli centralka
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Bo centrala robi zwarcie,
    Powinny być te same kolory co i przy centrali.
    Axel2121 wrote:
    Gdy podałem sygnał z centralki na kabel siłownik ożył tylko w kabinie przygasło światło tak jakby zwarcie robiło ale moze to wina że nie przestawiłem centralki na sterowanie bezpośrednio siłownikami. Ale mam pytanie czy może wiesz które kable przy tej skrzynce rozciąć i połączyc na ostro ponieważ tak jak podepnę działa tylko ten zamek w który aktualnie jest wpięty sterownik czyli centralka

Dodano po 54 [sekundy]:

Axel2121 wrote:
    Czyli na chłopski rozum (tak myślę) sterowanie jest tam plusem

Zmiana polaryzacji jak w każdym silniku.
    Axel2121
    Level 8  
    Centrala odłączona, uniwersalna przepieta na bezpośrednie sterowanie zamkami i wszystko hula i gra :):) dzięki za pomoc :)