Witam
1.Zakupiłem power-mikser EMX2000
2.Kolumny HK Audio PR:O 12 pasywne
Podłączyłem mikrofon sennheiser e935 następnie podłączyłem jedna kolumnę do power-miksera i niby jest ok ale jak weźmie się potencjometr suwakowy na pierwszym kanale 5 i doda więcej głośność, gain podkręcę to zaczyna się świecić a w zasadzie migać czerwona dioda (podpisana peak )jak głośniej dam lub wyżej zaśpiewam a czasami nawet świeci kilka sekund ...
na zamieszczonym zdj od lewej strony pierwsza dioda przy pierwszym kanale
Pytanie czy może tak migać czasem ?
Druga sprawa to podłączenie teraz drugiej kolumny
kolumny maja niby 400W a podobno ktoś kiedyś taki sam model rozmontował i maja 200W...
Trzecia sprawa ogl lepiej jest jak powermikser ma więcej mocy czy jak kolumny? jak maja tyle samo to tez dobrze? Czy taka moc jaka mam teraz wystarczy na próby i małe koncerty w klubach? ewentualnie wesele (znajomych)?
i pytanie czy jak podłącze druga kolumnę pod stereo w power mikserze to będzie dobrze?nic się nie spali? będzie głośniej? jaka faktycznie moc uzyskam? czy może powermikser jest za slaby? czy może kolumny są za słabe?
moc power miksera? wychodzi na to ze 2x200W a w mono 400W daje tak?
Maximum output power
STEREO: 200 W+200 W/4
Ω
BRIDGE: 400 W/8
Ω
wokal w miarę słychać na jednej kolumnie podczas prób gdzie gramy dość głośno (rock) ale wolałbym być bardziej na ,,przodzie" z wokalem
czy można zrobić amatorski odsłuch dla mnie przez słuchawki?
na przyszłość jaki odsłuch kupić do tego miksera? jaka kolumnę odsłuchową?
załączam zdj power-miksera i instrukcje gdzie jest podana pełna specyfikacja
bardzo was proszę o pomoc; ) przepraszam za brak wiadomości ale dopiero co się uczę jest wokalista a nie akustykiem niestety pozdrawiam
1.Zakupiłem power-mikser EMX2000
2.Kolumny HK Audio PR:O 12 pasywne
Podłączyłem mikrofon sennheiser e935 następnie podłączyłem jedna kolumnę do power-miksera i niby jest ok ale jak weźmie się potencjometr suwakowy na pierwszym kanale 5 i doda więcej głośność, gain podkręcę to zaczyna się świecić a w zasadzie migać czerwona dioda (podpisana peak )jak głośniej dam lub wyżej zaśpiewam a czasami nawet świeci kilka sekund ...
na zamieszczonym zdj od lewej strony pierwsza dioda przy pierwszym kanale
Pytanie czy może tak migać czasem ?
Druga sprawa to podłączenie teraz drugiej kolumny

Trzecia sprawa ogl lepiej jest jak powermikser ma więcej mocy czy jak kolumny? jak maja tyle samo to tez dobrze? Czy taka moc jaka mam teraz wystarczy na próby i małe koncerty w klubach? ewentualnie wesele (znajomych)?
i pytanie czy jak podłącze druga kolumnę pod stereo w power mikserze to będzie dobrze?nic się nie spali? będzie głośniej? jaka faktycznie moc uzyskam? czy może powermikser jest za slaby? czy może kolumny są za słabe?
moc power miksera? wychodzi na to ze 2x200W a w mono 400W daje tak?
Maximum output power
STEREO: 200 W+200 W/4
Ω
BRIDGE: 400 W/8
Ω
wokal w miarę słychać na jednej kolumnie podczas prób gdzie gramy dość głośno (rock) ale wolałbym być bardziej na ,,przodzie" z wokalem
czy można zrobić amatorski odsłuch dla mnie przez słuchawki?
na przyszłość jaki odsłuch kupić do tego miksera? jaka kolumnę odsłuchową?
załączam zdj power-miksera i instrukcje gdzie jest podana pełna specyfikacja