logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta MicroSD - Niewidoczne pliki (samousunięcie).

smoczx 16 Wrz 2014 15:33 3570 6
REKLAMA
  • #1 13965477
    smoczx
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,

Mam dość nietypowy problem, a gdyż nie mogłem znaleźć rozwiązania, zakładam temat, mam nadzieję, w odpowiednim miejscu..

Przejdźmy do sedna:

Dzisiaj w południe, jak zawsze słuchałem muzyki na moim telefonie (Nokia Asha 302). Postanowilem go położyć, no i ku mojemu zdziwieniu - wyłączył się. To nie pierwszy raz, ale zawsze jest dziwnie przeze mnie przyjmowane. Włączyłem go, i chcąc ponownie włączyć muzykę widzę tylko "pusto", gdzie nie wejdę "pusto" albo "Plik jest nieobsługiwany", albo "Niepoprawny format" - miałem multum dziwnych plików w dziwnym formacie (skan+naprawa usunął je z karty micro sd). Jednakże usunięcie nie rozwiązało problemu.

Nadal nie widzę żadnych nagrań/zdjęć/piosenek, które miałem w pamięci zewnętrznej (zdjęcia, które były w pamięci telefonu zostały)...

Gdy podłączam się z kartą do komputera, mam obraz urządzenia:

Wolne: 400mb
    Zajęte: 3.2GB

Gdy zaś klikam w dowolny folder, nie ma tam nic.
    Próbowałem przyrwacać już Recuvą, jak i importować zawartość karty Dropboxem, czy też pokazywać ukryte pliki i foldery- nieskutecznie..

Na karcie mam ważne dokumenty, które chciałbym odzyskać... Czy jest jakaś szansa? Jeśli tak, to jak mogę starać się o to, że ujrzę je ponownie?
    od razu mówię, że skanowanie antywirusem kończy się po 10 sekundach (skanuje tylko zdjęcia). Gdy wrzucę coś na kartę - czyta to po włączeniu telefonu.
    Czy formatowanie karty bezpowrotnie usunie dokumenty, które rzekomo są na karcie?

Z góry dziękuję za pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 13965489
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Jak karta jest widoczna w zarządzaniu dyskami i poprzez DMDE?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13965578
    mati211p
    W DMDE wybierz najlepiej po urządzeniach fizycznych swoją kartę pamięci. Wejdź przez DMDE na partycję na niej i sprawdź czy widzi pliki, których szukasz.
  • #5 13965645
    smoczx
    Poziom 2  
    Nie wiem dokładnie, czy o to Ci chodziło, ale na załączonym screenie, poprzez klikniecie 2x lpm nadal nie widać plików, które były jeszcze rano :/

Natomiast widoczne są jakieś dziwne pliczki...

edit:

posiedziałem jeszcze przy tym i udało mi się wejść do:

Jestem pewien, że to są te filmy, o które mi chodzi, bowiem numerki się zgadzają. Jednak mają one nieciekawy rozmiar... (NOKIA - karta pam.); wszedłem tam poprzez przenośne urządzenie właśnie.

jest też i reszta plików o zerowej wielkości:

• REKLAMA
  • #6 13974983
    smoczx
    Poziom 2  
    Sory,że podbijam. Ktoś inny ma może jakieś sugestie?
  • #7 13975242
    mati211p
    Rozmiar plików wskazuje na to że nic nie zajmują. Używałeś CHKDSK że są tam foldery odzyskanych plików? Co masz w folderach FOUND.000 i FOUND.001?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą microSD, na której po wyłączeniu telefonu Nokia Asha 302 zniknęły pliki muzyczne, zdjęcia i filmy. Mimo że karta jest widoczna w systemie z zajętością 3.2GB, nie można uzyskać dostępu do zawartości. Użytkownik próbował użyć oprogramowania do odzyskiwania danych, takiego jak Recuva, oraz narzędzi do zarządzania dyskami, jak DMDE, ale nie znalazł oczekiwanych plików. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie folderów odzyskanych plików oraz użycie CHKDSK do analizy struktury karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA