Witam. Właśnie odzyskalem komputer z serwisu, ale nie mam Windowsa. Po włączeniu wyskoczył błąd Reboot select and boot device, coś takiego. Zadzwoniłem do serwisu i kazali mi przywrócić ustawienia fabryczne. Nie wiedziałem ze ten błąd wynika z braku systemu, dlatego zadzwoniłem, a pani uświadomiła mnie, że tak właśnie jest. Chce teraz zainstalować Windowsa, ale po starcie kompa od razu włącza mi się bios, a w nim nie mam możliwości wyboru z czego ma wystartować, bo zawsze jest. Nie ma opcji by wystartował z CD. W serwisie wymieniony został dysk na nowy.
Wersja biosa to 2.15.1236 a model komp to Asus r510l , dysk nowy to Sata 3Jaguar b7- 500gb.
Proszę o pomoc, jak uruchomić start z płyty.
Dodam że zanim przywrócił ustawienia, to po naciśnięciu ESc mogłem taki start wybrać, między dyskiem a płyta, teraz pisze tylko ENTER SETUP do wyboru...
Wersja biosa to 2.15.1236 a model komp to Asus r510l , dysk nowy to Sata 3Jaguar b7- 500gb.
Proszę o pomoc, jak uruchomić start z płyty.
Dodam że zanim przywrócił ustawienia, to po naciśnięciu ESc mogłem taki start wybrać, między dyskiem a płyta, teraz pisze tylko ENTER SETUP do wyboru...