Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw polo 1.4mpi 2000r. - po wymianie sprzegła nie chce odpalić

tomekmazepa 18 Sep 2014 21:49 2529 9
    tomekmazepa

Level 15  
    Witam,
    Jak w temacie mam taki problem wymieniałem dzisiaj sprzęgło w polo classic 1.4mpi 2000r. po poskładaniu wszystkiego przekręceniu kluczyka auto nie odpala.
    Z tego co zauważyłem pompa paliwa nie chce załączać się za każdym razem, auto odpala i gaśnie tak jakby nie dostawało paliwa nie wiem co może być nie tak bo pierwszy raz spotkałem się z takim czymś, żeby mi auto nie odpaliło po wymianie sprzęgła.
    Wszystkie przewody wtyczki są podłączone.
    W aucie nie ma alarmu, ani centralnego zamka.
    Jeszcze co zauważyłem chciałem go podłączyć pod VAG`a ale wyskakuje mi błąd połączenia.
    Może ktoś miał kiedyś coś podobnego i może podpowiedzieć.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
    Tomek.
    Azonic_2006
    Level 17  
    Jeżeli auto odpala i zaraz gaśnie to winny może być immobilizer. Z tego co się orientuję to komunikacja z ECU idzie właśnie przez puszkę immo.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Masę podłączyłeś?
    tomekmazepa

Level 15  
    Witam,
    Sprawdzałem iskrę zanika po około 2sekundach.
    Pompa paliwa załącza się za 10, 15 razem jak włączę zapłon.
    Dalej nie mogę połączyć się z ECU.
    Sprawdzałem i podmieniałem czujnik położenia wału też to nic nie dało.
    Nie wiem jeszcze w jaki sposób sprawdzić czy to wina immo jutro klientka ma mi przywieźć drugi klucz zobaczymy.
    Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie proszę o pomoc.
    Z tego co oglądałem już kilkakrotnie po przewodach to wydaje mi się że tam jest tylko jedna masa przy skrzyni na drugiej śrubie od dołu do góry jeśli jest tam coś jeszcze czego nie mogę znaleźć proszę o pomoc.

Dodano po 51 [minuty]:

Po podłączeniu autocom`a mogę się jedynie połączyć z poduszkami oraz deską rozdzielczą reszta jak ECU oraz Immo nie odpowiada jedyne co to słychać jak próbuję się połączyć że coś w okolicach komputera pstryka jakby przekaźnik jeszcze co jak zrobiłem test wykrywania to komputer wykrył typ silnika oraz rodzaj ECU ale jak się nie łączył tak się nie łączy może macie jeszcze jakieś sugestie.
    Z góry dziękuje
    Pozdrawiam
    Tomek
    tomekmazepa

Level 15  
    Witam,
    A czy winny za to wszystko może być np. immobilizer klientka przywiozła mi drugi klucz na nim jest to samo, jak to mogę sprawdzić czy jest on temu winien jest tam fabryczne immo, jutro będę próbował się do niego dostać jak również do komputera.
    Ma ktoś może jakieś pomysły lub podpowiedzi co z tym fantem zrobić??
    Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Tomek
    tomekmazepa

Level 15  
    podłączałem:
    - auto com wyskakuje mi informacja że jest błąd komputera lub sprawdzić zapłon
    - VAG pokazuje problem z połączeniem

Jedyne z czym się mogę połączyć to AIR BAG, oraz deska rozdzielcza
    tomekmazepa

Level 15  
    Witam,
    Długo nie odpisywałem ale problem został rozwiązany w jakiś dziwny sposób odłączyła się wtyczka od komputera, wcześniej jakiś magik coś tam kombinował i prawdopodobnie nie wcisnął jej do końca dziękuję za wszystkie podpowiedzi.