Witam,
Wymyśliłem sobie dzisiaj programik drag and drop.
Zamieściłem obrazek, żeby lepiej wytłumaczyć o co chodzi.
Pomijając logowania itp- tak ma wyglądać przykładowo główny pulpit dla Manager 1.
Ideą programu jest to, żeby można było "rozdawać" pracowników innym menagerom lub/i zmieniać ich działy itp. za pomocą drag&drop ( pod windowsem 7!!).
Managerów, działy oraz pracowników programik brałby z bazy danych.
Prosiłbym o idee jak się za takie coś zabrać.
Chodzi mi o:
1. Windows form czy WPF.
2. Jak, czym, w jaki sposób zrobić "dynamiczne" tworzenie się kafelków (np. pojawianie się ich po dopsaniu pracownika w bazie danych. Może dodać pule nieprzydzielonych pracowników tak, aby każdy mógł "wziąć" go do swojego działu?).
3.Czym byłby kafelek? buttonem, labelem, obrazkiem?
Proszę o ogólne- nawet luźne- sugestie. Od razu mówie, że nie chodzi mi o wodotryski. Na początku coś prostego
ewentualnie potem będę dodawać wiązanie krawatów, robienie gofrów i usuwanie ciąży
Wymyśliłem sobie dzisiaj programik drag and drop.
Zamieściłem obrazek, żeby lepiej wytłumaczyć o co chodzi.
Pomijając logowania itp- tak ma wyglądać przykładowo główny pulpit dla Manager 1.
Ideą programu jest to, żeby można było "rozdawać" pracowników innym menagerom lub/i zmieniać ich działy itp. za pomocą drag&drop ( pod windowsem 7!!).
Managerów, działy oraz pracowników programik brałby z bazy danych.
Prosiłbym o idee jak się za takie coś zabrać.
Chodzi mi o:
1. Windows form czy WPF.
2. Jak, czym, w jaki sposób zrobić "dynamiczne" tworzenie się kafelków (np. pojawianie się ich po dopsaniu pracownika w bazie danych. Może dodać pule nieprzydzielonych pracowników tak, aby każdy mógł "wziąć" go do swojego działu?).
3.Czym byłby kafelek? buttonem, labelem, obrazkiem?
Proszę o ogólne- nawet luźne- sugestie. Od razu mówie, że nie chodzi mi o wodotryski. Na początku coś prostego