logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektrolux ESL 66020 - głośno pracuje, długo zmywa, nie domywa

agmen 23 Wrz 2014 14:47 2385 1
REKLAMA
  • #1 13984095
    agmen
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Problem powstał po zalaniu. Pękła plastikowa rurka doprowadzająca wodę do ,,górnego natrysku,,
    Rurkę wymieniłem całość osuszyłem ale.
    1. Przy uruchamianiu i pobieraniu wody zdecydowanie coś głośniej chodzi coś w stylu terkotania..
    2. Nie ważne jaki bym program nie ustawił (pokazuje czasy) po uruchomieniu zawsze leci przeskakuje na 134min przy czym samo mycie potrafi trwać i 3h
    3. Po dłuższym postoju, potrafi ładnie umyć ale tylko 1 do 2 razy potem zazwyczaj na naczyniach jest szary osad zacieki itd. Zresztą cała komora wygląda jak by został w niej nie zmyty płyn, zacieki, zaschnięte krolpe.
    4. Czasami a nawet często po zakończeniu mycia w zmywarce są kawałki tabletki.
    Czasem nawet spore jej części.

Zastanawiam się czy warto jeszcze ją reanimować czy lepiej utylizować. Niestety jedyny fachowiec w moim mieście nie chce się podjąć naprawy także zostaje mi coś kombinować samemu.

Podpowiedzcie proszę co można by sprawdzić bo chciał bym mieć chociaż trochę pewności że nie utylizuję czegoś co można rozsądnym kosztem naprawić.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13996416
    agmen
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Informacyjnie.
    Rozebrałem urządzenie i po obejrzeniu wszystkich elementów doszedłem, że coś nie tak jest z pracą wirnika pompy odpływowej. Po wymianie na nową zmywarka działa idealnie. Poprawnie też zaczął działać programator. Trzyma czasy programów.

Koszt naprawy 180zł cena pompy.
    W serwisie agd usłyszałem ,,idź pan do sklepu kup nową,, bo napawa będzie raczej nie opłacalna,, .......
    A w serwisie elektroluxa w Szczecinie 700-800zł koszt naprawy.

Uważam, że każdy powinien robić to co robi najlepiej i nie ma specjalistów od wszystkiego ale szczerze od dzisiaj nie pofatyguję się nawet o jeden telefon do jakiegokolwiek serwisu jeżeli chodzi o duże agd po gwarancji.... Dziadostwo lub lenistwo ewentualnie naciągactwo sam nie wiem.
REKLAMA