temat zakończony ale nie dokończony...
wymiana rozrządu w przypadku tego silnika 1,6 16V 112KM - 113KM
lista zakupów:
- kpl. rozrząd do tego silnika ( KUPUJĄC kpl rozrząd należy zwrócić uwagę czy są zaślepli metalowo gumowe które są jednorazowe po ich zdemontowaniu w celu założenia blokady wałków rozrządu należy założyć nowe 2szt jedna większa druga mniejsza + śruba na wał korbowy też musi byś nowa)
- koło zmiennych faz rozrządu
- pompa płyny chłodzącego
od czego zacząć:
-spuszczamy płyn chłodzący ( w przypadku gdy wymieniamy pompę wody)
- odłączamy akumulator
- demontujemy przepustnicę
- wyciągamy zaślepki metalowo gumowe 2 szt ( przebijamy je na środku wkrętakiem i siłą wyciągamy )
- odkręcamy osłony paska rozrządu ( górną, środkową i dolną )
- zakładamy klucz na śrubę wału korbowego i kręcimy zgodnie z ruchem wskazówek zegara tą śrubą do momentu aż na wycięcia w wałkach rozrządu będzie można założyć blokadę wałków ( blokada pasuje tyko w jednym ustawieniu)
- po założeniu blokady na wałki rozrządu zakładamy blokadę na wał korbowy
- szukamy zaślepli ( śruby) wkręconej na bloku silnika w jego dolnej części po prawej stronie od wejścia bagnetu do sprawdzania poziomu oleju w silniku)
- wkręcamy tam blokadę wału korbowego
- następnie najlepiej używając długiego przecinaka i młotka luzujemy/odkręcamy śrubę na wieńcu wału korbowego ( przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) UWAGA stary pasek rozrządu musi byś nadal na swoim miejscu napięty)
- po poluzowaniu śruby wału za pomocą podnośnika podpieramy silnik od dołu, odkręcamy od góry podporę silnika ( demontujemy ją silnik opiera się na podnośniku/podporze )
- odkręcamy napinacz paska rozrządu
- żeby zdjąć pasek rozrządu odkręcamy do końca śrubę na wale korbowym i ściągamy wieniec ( wieniec nie posiada klina jest dociskany tylko śrubą na stożkowo zakończony wał korbowy)
- od góry odkręcamy koło zmiennych faz rozrządu ( jeżeli je wymieniamy)- ale lepiej je wymienić...!!!
-ściągamy pasek
- odkręcamy pompę wody ( wymieniamy na nową)
- po dokładnym osuszeniu miejsca montażu pompy do dołączonej w kpl. pompy uszczelki smarujemy ja silikonem po obu stronach w miarę możliwości równomiernie ( silikon 350 stopni C) montujemy nową pompę wody
- wymieniamy rolki prowadzące które są w komplecie zestawu rozrządu
- zakładamy pasek rozrządu
- czynność tę zacznijmy od góry. a więc lewe koło wałka rozrządu, koło zmiennych faz rozrządu ( musi być lekko odkręcone na śrubie mocującej gdyż kołem zmiennych faz rozrządu skasujemy luz paska rozrządu między kołem lewym a kołem zmiennych faz)
- układamy pasek rozrządu na pozostałych kołach i napinaczu
- na końcu zakładamy dolny wieniec na wale korbowym ( przy tej czynności pamiętajmy że w tym momencie nie może być już luźny pasek między lewym kołem wałka rozrządu i kołem zmiennych faz rozrządu)
WAŻNE: często pojawia się pytanie jak ustawić koło zmiennych faz rozrządu - jak je nie włożycie będzie dobrze - koło to zmienia nam fazę rozrządu na prawym wałku rozrządu pod wpływem ciśnienia oleju które kanałem w śrubie mocującej to koło dostaje się do środka koła i wypycha sworzeń zwalniający mechanizm koła zmiany faz na kole nie ma żadnego czujnika, czujnik położenia wałka rozrządu znajduje się od strony założonej przez nas blokady wałków a wałki rozrządu nie zmieniają położenia bo mają założoną blokadę
- UWAGA wszystkie śruby skręcamy na klej do gwintów a zwłaszcza śrubę na wale korbowym
- Naciągamy napinacz ( w górny zakres znacznika - po ułożeniu się paska na kołach znacznik znajdzie się na środku) ( zaleca się po 1000km ponowne sprawdzenie/napięcie napinacza - ale rzadko się to zdarza...)
- śrubę na wale korbowym dokręcamy bez obawy że coś nam się przestawi wał korbowy - wał oprze się wykorbieniem o blokadę w bloku silnika wcześniej wkręconą przez nas ( często podczas odkręcania troszkę wał korbowy cofna się zwłaszcza gdy wcześniej zdejmiemy stary pasek rozrządu...)
- dokręcamy wszystkie śruby odpowiednim momentem
- ściągamy blokadę z wałków rozrządu
- zakładamy nowe zaślepli metalowo-gumowe ( nabijamy je)
- ściągamy blokadę z bloku silnika - wkręcamy starą zaślepkę
- nakładamy klucz na śrubę wału korbowego i wykonujemy 3-4 pełne obroty paska rozrządu zgodnie z ruchem wskazówek zegara sprawdzamy znaki na napinaczu jak potrzeba poprawiamy napięcie napinacza.
- zakładamy osłony paska rozrządu
- skręcamy podporę silnika
- zakładamy przepustnicę
- podłączamy akumulator
- uruchamiamy silnik
silnik zostawmy na 30 minut pracy na biegu jałowym- obserwujemy czy nie ma niepokojących dźwięków ( mogliśmy czegoś nie dokręcić - to się zdarza)
no i w ten sposób mamy nowy rozrząd z wymienioną pompą wody, kołem zmiennych faz rozrządu, napinaczem i rolkami prowadzącymi.