Witam. Mam problem z silnikiem i nie wiem jak temu zaradzić. Chodzi o Mercedesa W210 E420 V8 279KM Przed liftem 1997r. Model silnika to M119 po lifcie nie ma kopułki tylko indywidualnie cewkę na każdą świecę. Wczoraj chciałem uruchomić silnik odpalił bez problemu jednak po 10-15 sekundach dostał drgawek aż w końcu zaczął się dusić i zgasł a na ekranie pojawił się podświetlony na czerwono komunikat, że akumulator jest rozładowany czy brak ładowania. Sprawdziłem napięcie na akumulatorze wynosi 12.40V. Próbowałem tak kilka razy i za każdym razem po określonym czasie objawy się powtarzały. Po kilku godzinach podjąłem ponowną próbę uruchomienia silnika jednak już w ogóle nie chciał odpalić próbował zaskoczyć ale bez skutecznie. Paliwo dochodzi do wtryskiwaczy sprawdzałem. Czy to może być wina czujnika położenia klapy przepustnicy lub przepływomierza powietrza? Nie wiem za co mam się brać aby sprawdzać oraz jak to zrobić. Proszę o pomoc ponieważ samochód stoi w garażu i muszę to zrobić sam gdyż nawet jeśli to lawetą nie da się go wyciągnąć gdyż jest to niski garaż podziemny.