Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka siemens WP13T551BY/01 - Cieknący simering od strony paska napędowego.

kabalec 26 Sep 2014 09:31 1089 5
    kabalec
    Level 9  
    Witam,
    Zlokalizowałem w pralce (górnoładowana) cieknący simering od strony paska napędowego (najbardziej cieknie podczas prania/wirowania i przy załadowanym bębnie). Naprawa na oryginalnych częściach jest nieopłacalna ok 400zł. Zakupiłem więc zamienny simering razem z blaszaną obudową za 80PLN w north. Czy ktoś wymieniał ten simering, ewentualnie czy może należałoby przy okazji wymienić łożysko?
    Czy muszę czymś dodatkowo uszczelniać ten simering?
    Jakies inne problemy z tym zwiazane?

PS.Jeszcze się do tego nie zabrałem:)
  • Helpful post
    Zbych034
    Level 39  
    Wymień obowiązkowo też łożysko. To jego zużycie powoduje najczęściej przecieki.
    kabalec
    Level 9  
    Bardzo dziękuję, czyli jeszcze jedna wycieczka do sklepu.
    A czy zna Pan numer tego łożyska?

Dodano po 24 [minuty]:

Zakupiłem tą część jest na niej jakieś łożysko, nie wiem tylko czy przypadkiem nie bedzie kolejnego wewnątrz po zdjęciu simeringu?

http://north.pl/karta/ulozyskowanie-kompletne...ki-siemens-wp13t551by;01,M9W-13-CMML-EAZ.html

Czy to jest komplet do tej wymiany? (łożysko + simering) czy mam cos jeszcze dokupić?"
  • Helpful post
    Zbych034
    Level 39  
    Jak jest jedno to powinien być komplet.
    kabalec
    Level 9  
    Rozkręciłem pralke, wybiłem stare łożysko - potwierdzam jest zatrzymane i skorodowane wewnątrz,.
    Dzisiaj biorę się za skręcanie.
    kabalec
    Level 9  
    Łożysko i simering wymienione, - nie cieknie, ale niestety jest jeszcze jeden problem - cieknie jeszcze z fartucha od samej góry ale o wiele mniej.