Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG-V500 G-Pad 8.3 pęknięta matryca

kabalec 26 Sep 2014 11:03 4119 8
    kabalec
    Level 9  
    Witam,
    Mam problem z uszkodzonym tabletem LG-V500 G-Pad 8.3. (wersja bez modemu)
    Po upadku na podłogę uszkodziła się matryca. Koszt naprawy/wymiany tej matrycy w serwisie LG to aż 600zł, nadmieniam, ze tablet kosztował 1000zł.

Czy jest możliwa tańsza naprawa - jeśli tak, to gdzie?
    kabalec
    Level 9  
    Czy to będzie część oryginalna?
    Czy może zamiennik o tych samych lub gorszych parametrach.
    Obecny to IPS z rozdzielczościa fullHD.
  • Helpful post
    hacker_ice

Level 24  
    kabalec
    Level 9  
    140$ to trochę drogo bo prawie zbliżamy się do "ASO". Widzę ze nie ma sensu się w to bawić. A ten drugi za 83$ to nie wiadomo co to jest.
    hacker_ice

Level 24  
    Owszem nie wiadomo, ale jeśli będzie działać to będziesz miał tanio naprawiony tablet. Jeśli Ci się nie spodoba zawsze możesz wtedy go sprzedać jako w pełni sprawny za co otrzymasz wyższą cenę niż taki do naprawy.
    arnoldziq
    Moderator of Programming
    kabalec wrote:
    140$ to trochę drogo
    Skąd się wzięła ta cena?
    hacker_ice wrote:
    U tych co jest napisane że jest full HD kosztują około 140$
    Nie ważne, czy jest napisane FullHD czy nie jest.
    Chyba nie da się zamontować do tego tabletu dwóch różnych wyświetlaczy o różnych parametrach/rozdzielczościach, prawda?
    kabalec wrote:
    prawie zbliżamy się do "ASO"
    Skoro ok. 350zł za naprawę, to jest dla kolegi za drogo, to sugeruję kupić za tę kwotę jakiś "dobry" (sic!) tablet z Biedronki i po sprawie.
    kabalec
    Level 9  
    Wszystko się zgadza tylko jest jeszcze jeden problem. W przypadku takiej naprawy tracę 2 letnią gwarancję (kupiłem tego LG 3 miesiące temu). A kto wie czy np nie padnie mi za chwile płyta główna, bo np. może być już teraz pęknięta pomimo że na tą chwilę nie daje objawów uszkodzenia, bo wszystko ładnie działa tylko te kreski na wyświetlaczu.
    Twoja propozycja naprawy jest bardzo atrakcyjna - przemyśle to. Ale też jest fakt naszej odległości Warszawa-Częstochowa, ale to dałoby się załatwić bo czasami jeżdżę do Katowic.
    Fakt 600 w ASO i 350 u Ciebie - przemyśle to jeszcze. Jakby co dam znać.
    Pozdrawiam
    kabalec
    shizofremia
    Level 10  
    mam peknieta szybke w lg g pad 8, dotyk z jednej strony nie dziala, czy ktos wie kto by i za ile mi ta naprawi?
    Moderated By jever 23:

Na forum nie zajmujemy się wycenami.
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.