Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Ducato 2.3 multijet 2008 - nie odpala

Pit-stop 26 Sep 2014 22:29 8973 4
    Pit-stop
    Level 13  
    Witam wszystkich. mam problem z fiatem ducato 2.3 diesel na sterowniku edc 16c39 z 2008 r gdyż nie chce odpalić i pojawia się cały czas bląd P0340 czujnik położenia wałka rozrządu -usterka. czujniki były podmieniane z auta które pali dalej to samo instalacja sprawdzona jest ok.
    Zrobiłem coś takiego że odłączyłem wtyczkę od czujnika położenia wału i wałka i po rozruchu wywala błąd P0520 przełącznik ciśnienia oleju silnika-usterka.
    Czy ma ktoś jakiś pomysł i może to wytłumaczyć. Dzięki wszystkim za pomoc
    jokerro
    Level 34  
    Obroty wału i wałka widzisz w rzeczywistych?
    Pit-stop
    Level 13  
    nie mogę powiedzieć bo nie mam jak tego sprawdzić moim sprzętem. jutro może z diagnozuje czymś innym to dam znać
    Grzegorzgarage
    Level 9  
    Witam, jak rozwiązała problem jeśli można wiedzieć bo mam to samo tylko że w 3.0 multijet 2010r. Czujniki przełożona z jezdzacego instalacja sprawdzona i nic to nie zmienia.
    łukaszx1
    Level 12  
    Pit-stop wrote:
    Witam wszystkich. mam problem z fiatem ducato 2.3 diesel na sterowniku edc 16c39 z 2008 r gdyż nie chce odpalić i pojawia się cały czas bląd P0340 czujnik położenia wałka rozrządu -usterka. czujniki były podmieniane z auta które pali dalej to samo instalacja sprawdzona jest ok.
    Zrobiłem coś takiego że odłączyłem wtyczkę od czujnika położenia wału i wałka i po rozruchu wywala błąd P0520 przełącznik ciśnienia oleju silnika-usterka.
    Czy ma ktoś jakiś pomysł i może to wytłumaczyć. Dzięki wszystkim za pomoc

odepnij wtyczkę o czujnika sprawdz czy jest + 5V i - masa czy któryś nie zwiera np . sygnałowy do masy podepnij pod sygnałowy oscyloskop i zobacz przebieg. może łańcuszek lużny na rozrządzie, ducato to mieszaniec sprawdź diagnostyką po protokołach od peugeota boxer