Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

whirlpool 7665/1 - Zmywarka pobiera wodę ją podgrzewa i na tym kończy.

izikar 30 Wrz 2014 16:09 1674 5
  • #1 30 Wrz 2014 16:09
    izikar
    Poziom 6  

    Zmywarka pobiera wodę i dalej tylko ją podgrzewa. Słychać parowanie ale nie myje. Po zmianie programu bez problemu wypompowuje wodę i znowu ją nabiera.
    Nie ma żadnego pikania, tak jak zdarzało się przy występowaniu innych błędów.

    Przeczyściłem hydrostat, pompę ale to nic nie dało.

    Nie bardzo mam pomysł co dalej.
    I mam pytanie jak wejść w tryb serwisowy w tym modelu?

    Jestem zupełnie nowy w naprawach AGD więc proszę o cierpliwość.

    0 5
  • #2 01 Paź 2014 00:20
    gumasek
    Poziom 13  

    Witam . Poszukaj na forum jak się włącza test serwisowy ....... a jeśli zostaje ci para na drzwiach jak otworzysz zmywarkę to coś z pompa myjącą . Zmywarka powinna wskazać błąd przez mignięcia diody . Policz i podaj .

    0
  • #3 01 Paź 2014 10:15
    izikar
    Poziom 6  

    Co do trybu serwisowe to szukałem na forum i nie udało mi się w niego wejść wg porad z forum. Może to kwestia modelu.

    Niestety mi nic nie pika.

    Pary na drzwiach nie ma. Gorąca woda jest tylko w przewodzie, poniżej dolnego zraszacza. Tak jakby pompa nie podawała jej wyżej.

    Proszę o podpowiedź jak sprawdzić, czy pompa mieszająca działa prawidłowo.

    0
  • #4 01 Paź 2014 12:00
    gumasek
    Poziom 13  

    Nie słychać jej jak zaczyna myć ??? Może kanał wody podający wodę na zraszacze wypiął się .

    0
  • #5 01 Paź 2014 22:31
    izikar
    Poziom 6  

    Witam,

    Po kilku próbach wejściach do trybu serwisowego udało się. Mycie w trybie serwisowym jednak nie poszło. Mieliło się z 30 minut i dalej nie kręciły się zraszacze.

    Po tym załączyłem w normalnym trybie na 70 stopni i poszło. Był jakiś czarny nalot więc może coś w wirniku siedziało i w końcu się zmieliło.

    Za wszystkie podpowiedzi dziękuję. Pewnie jeszcze z tym sprzętem tu wrócę.

    0
  • #6 02 Paź 2014 09:35
    izikar
    Poziom 6  

    Chyba znalazłem przyczynę. Czarny nalot to był po prostu kamienny osad.
    Przedwczoraj wlałem dwa czajniki gorącej wody do zmywarki i go chyba rozpuścił.
    Częściej muszę wstawiać na 70 stopni. Najlepiej raz w miesiącu na pusto.

    0