Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

A-klasa W169 2.0 - dziwne kody błędów

bomis23 02 Paź 2014 13:01 1362 2
  • #1 02 Paź 2014 13:01
    bomis23
    Poziom 2  

    Witam.
    Mam problem z Mercedesem A-klasą, silnik 2.0 136KM, 2006 rok.
    Skrzynia automatyczna.
    Skaner znajduje mi jedynie takie kody usterek: 002271 ; 003781 , oraz 003771.
    Błąd 002271 świeci się praktycznie ciągle i nie ma wpływu na pracę silnika, natomiast po zapalaniu pozostałych błędów auto gaśnie na wolnych obrotach.
    Nie mogę tego odszyfrować w żadnej pomocnej literaturze.
    Być może do ogarnięcia tego konieczny jest fabryczny komputer.
    Ja mam Carmana i AutoComa i tylko te kody wyświetlają.
    Problemem jest to że autko było walone przodem i przyszło do nas po blacharce w stanie lekkiej rozsypki. Po skasowaniu tych błędów odpala i jedzie, ale w momencie ponownego wyświetlenia błędów gaśnie na wolnych obrotach.
    Tak jakby było brak obrotów biegu jałowego.
    Będę wdzięczny za wszelaką pomoc.
    Pozdrawiam forumowiczów.

  • #2 02 Paź 2014 13:19
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Podłącz coś normalnego. SD. Podaj poprawne kody.

  • #3 24 Mar 2016 10:49
    bomis23
    Poziom 2  

    Okazało się że wykrzaczył się komputer sterujący silnika.
    Problemem było zalanie go jakąś cieczą, bliżej nie określoną.
    Wymiana komputera załatwiła problem.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME