Pacjentem jest chiński skuter 4T Baotian bt49-5 na silniku 139qma. Po zagrzaniu kiedy odłaczy się ssanie - gaśnie na biegu jałowym jak podjeżdżam do świateł i muszę ciągle dodawać gazu manetką aby motor pracował - myślę że traci iskrę. Jak zapalę co robi z trudem - dodam gazu pracuje i muszę gaz trzymać na wyższych obrotach. Cewka nowa, świeca nowa, zawory wyregulowane 0.05 ssący, wydechowy 0.06. Bardzo ładnie jeździł jeszcze kilka dni temu i nie było żadnych problemów, był mocny i zrywny jak na 4T, przepustnica prawidłowo wyregulowana - silnik nie miał wybiegu i ładnie trzymał obroty jałowe zagrzany na poziomie. Kompresja jest i czuję opór na kopniaku. Napięcie mierzone (równolegle) przed cewką na jej 2 pinach (przy ciągłe dodawanym gazu manetką) to zaledwie ok. 2V DC a powinno być coś ok. 12V. MIerzę miernikiem elektronicznym za 15 PLN. Puszczę manetkę - gaśnie.
Wydaje mi się że podejrzany jest moduł zapłonowy lub stator/iskrownik. Jak to sprawdzić i pomierzyć co jeszcze może być przyczyną?
Z modułu zapłonowego wychodzi zółto-czarny kabel i zielony idący do cewki. Jakie powinno być na nim napiecie? 12V? Przed modułem zapłonowym na wejściu na jakich kolorach kabli jakie powinno być napięcie od statora? (czarno-czerwony i zielony?). Jaki jest to kolor kabli na którym mam pomierzyć napięcie? W załączeniu przesyłam schemat elektryczny skutera chińskiego który wydaje się prawdziwy dla mojego modelu. Co o tym myślicie?
Wydaje mi się że podejrzany jest moduł zapłonowy lub stator/iskrownik. Jak to sprawdzić i pomierzyć co jeszcze może być przyczyną?
Z modułu zapłonowego wychodzi zółto-czarny kabel i zielony idący do cewki. Jakie powinno być na nim napiecie? 12V? Przed modułem zapłonowym na wejściu na jakich kolorach kabli jakie powinno być napięcie od statora? (czarno-czerwony i zielony?). Jaki jest to kolor kabli na którym mam pomierzyć napięcie? W załączeniu przesyłam schemat elektryczny skutera chińskiego który wydaje się prawdziwy dla mojego modelu. Co o tym myślicie?