Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skradziony telefon MENEDŻER URZĄDZEŃ ANDROID

fogielek1234 03 Oct 2014 14:40 1857 4
    fogielek1234
    Level 10  
    Witam
    Ostatnio podczas gry w piłkę przed akademikiem zgubiłem telefon. Szukałem go dwa dni nikt nic nie widział nie słyszał więc zacząłem podejrzewać, że doszło do kradzieży

Menedżer urządzeń Android pokazał, że wczoraj 2 października telefon był online. Jednak teraz nie mogę się z nim połączyć. Podczas poszukiwania telefonu znalazłem jakąś opcje w Google, która pokazała kiedy i gdzie telefon był połączony z internetem. Wie może ktoś gdzie taką opcje mogę znaleźć? Teraz już oczywiście nie jestem w stanie przypomnieć sobie gdzie to było. Mam jeszcze pytanie czy blokada telefonu w Menedżerze urządzeń Android zostanie włączona zaraz po tym jak telefon zostanie włączony czy założenie blokady musi nastąpić w momencie połączenia telefonu z internetem. A może opcja zadzwoń działa od razu? Wie ktoś coś na ten temat.
    Pozdrawiam
    krzysiek12sos
    Level 27  
    W telefonie sony Xperia jest to usługa "my Xperia" w opcjach zabespieczenia którą należy wcześniej włączyć by mieć możliwość znalezienia telefonu.
    mickpr
    Level 39  
    fogielek1234 wrote:
    Podczas poszukiwania telefonu znalazłem jakąś opcje w Google, która pokazała kiedy i gdzie telefon był połączony z internetem. Wie może ktoś gdzie taką opcje mogę znaleźć?
    https://www.google.com/android/devicemanager Musisz się zalogować, a urządzenie musiało być przedtem dodane (np. poprzez zalogowanie się na nim na twoje konto Google).
    fogielek1234 wrote:
    Mam jeszcze pytanie czy blokada telefonu w Menedżerze urządzeń Android zostanie włączona zaraz po tym jak telefon zostanie włączony czy założenie blokady musi nastąpić w momencie połączenia telefonu z internetem.
    http://androidmagazine.pl/2013/09/24/zdalne-blokowanie-urzadzenia-z-android-device-manager/ Powinno ci wyjaśnić sprawę.
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Skoro skradzione to policja i niech dojdą po IP gdzie się logował do internetu.
    Najpewniej wysyłaj sms na ten telefon i niech będzie aktywny , bo złodziej ciekawy będzie rozwoju sytuacji albo sprzeda.
    mickpr
    Level 39  
    Strumien swiadomosci swia wrote:
    Skoro skradzione to policja i niech dojdą po IP gdzie się logował do internetu.
    He he he, to żeś powiedział...
    Już widzę, jak Policji "się chce".

Strumien swiadomosci swia wrote:
    Najpewniej wysyłaj sms na ten telefon i niech będzie aktywny , bo złodziej ciekawy będzie rozwoju sytuacji albo sprzeda.
    Pierwszą rzeczą jaką złodziej zrobi, to wywali kartę sim do kosza. Drugą rzeczą jaką zrobi - to wymiana systemu (albo przynajmniej reset do ustawień fabrycznych).
    Teoretycznie Policja mogłaby namierzyć taką komórkę - ale praktycznie to jej się nie będzie chciało. Nikomu za taką operację gwiazdka na pagon nie wskoczy.
    O wiele prościej Policji złapać za rękę babcie/dziadka którzy kradną w markecie słodką bułkę, bo jest podejrzany + dowód przestępstwa (gotowa sprawa dla sądu), niż ganiać za jakimś złodziejem samochodów - albo tym bardziej komórek.