Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skype nie włącza się - ładuje sie a potem znika

molek06 03 Paź 2014 21:40 1362 5
  • #1 03 Paź 2014 21:40
    molek06
    Poziom 9  

    Witam! Mam problem z komunikatorem skype otóż ,gdy naciskam na jego logo program w ogóle się nie włącza. przez chwile na pasku jak wysunę pojawi się ikonka że skype się ładuje i zaraz znika. Problem się pojawił jak zainstalowałem jakieś sterowniki do kamerki i po zrestartowaniu kompa przestał działać. Po odinstalowaniu ich skype dalej nie działa. Odinstalowałem program z parę razy oraz zainstalowałem starsze wersje i też nie działa. W starszej wersji gdy logowałem się do skypa program normalnie się włączał ale po wpisaniu hasła pisało że skype nie może się połączyć. Proszę o jak najszybszą pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Dodam że przeczyściłem komputer awdcleanerem i nic nie pomogło. Dam naj. :cry: a ikonka która mi się wyświetla to ta mała na pasku w prawym dolnym rogu ekranu

  • #2 03 Paź 2014 21:42
    anonymousexd
    Poziom 24  
  • #3 03 Paź 2014 21:45
    unitral
    Użytkownik obserwowany

    Jak masz Xp to skyp Ci nie będzie działał.

    Dodano po 2 [minuty]:

    anonymousexd napisał:
    Jaki system?
    Jeśli XP to zainstaluj service pack.

    Który SP ?
    Z oficjalnych informacji wynika że Skype nie będzie działał na XP nawet z SP3, w niektórych przypadkach nieoficjalny SP4 pomaga. Pytanie na jak długo? Odkąd Microsoft wykupił Skypa i zakończył wsparcie dla XP jest coraz gorzej...

  • #4 03 Paź 2014 21:46
    molek06
    Poziom 9  

    Posiadam Windowsa 7, 64 bitowego. Zapomniałem dodać wcześniej.

  • #5 04 Paź 2014 02:59
    mall_pall
    Poziom 15  

    ->unitral dziwne rzeczy mam XP PR SP2 i skype po aktualizacji dziala mi normalnie ale to nie istotne ;)

    ->molek06 w uruchom wpisz %appdata%/skype odszukaj swój następnie skopiuj main.db gdzieś na dysk <pulpit> odinstaluj skype ->reset-> ponownie %appdata% odszukaj katolog SKYPE ->zaznacz shift+del->potwierdź->reset-> instalka skype->następnie jak odpali skype na Twoim profilu wyłącz i ponownie %appdata%/skype Twoj profil (nazwa konta inaczej mówiac) i tam skopiuj wcześniejszy plik main.db.

    UWAGA: Jak wywalisz z pozycji %appdata% całość katalogu SKYPE wszelkie profile (nazywy kont znikna) jeśli chciałbyś je zachować i listy znajomych z każdego trzeba plik main.db przenieść (skopiować) nastepnie po zalogowaniu na dane konto podmienić ten plik.
    Pozdrawiam

  • #6 04 Paź 2014 10:48
    molek06
    Poziom 9  

    Nie pomogło.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Problem rozwiązany udało mi się cofnąć system do czasu przed instalacją tego syfu. Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo