logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki to model telefonu Philips? Potrzebuję bazy, zdjęcia w załączniku

Czeczen3 06 Paź 2014 00:42 1371 4
REKLAMA
  • #1 14018508
    Czeczen3
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam, czy ktoś może wie co to za model? Potrzebuję kupić bazę, a nigdzie nie udało mi się go znaleźć. Przeszukałem archiwa allegro, wujka google też kilkanaście stron przejrzałem i nic. Po kodach spod klapki też niezbyt wiele się dowiedziałem. Myślałem, że może w menu gdzieś są informacje o telefonie, ale też nic nie ma.

Jaki to model telefonu Philips? Potrzebuję bazy, zdjęcia w załączniku Jaki to model telefonu Philips? Potrzebuję bazy, zdjęcia w załączniku
    Czy do telefonu musi być dedykowana baza, czy może pasować też inna?
  • REKLAMA
  • #2 14019220
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2928
    Moja rada jest taka, abyś najpierw włożył trzy naładowane akumulatorki i zobaczył czy te słuchawka w ogóle daje "oznaki życia". Co do bazy, to niekoniecznie musi to być baza oryginalna. System DECT tak ma, że można meldować inne słuchawki do bazy. Sęk w tym, że styki ładowania z pewnością a takich przypadkach nie pasują.

Najczęściej uszkodzeniu ulegają stacje bazowe, bo to one są podłączone stale do prądu. Wiadomo, że podczas burzy następują wyładowania i to niestety przenosi się na owe stacje. Często też ich naprawa staje się nieopłacalna lub wręcz niemożliwa.
  • REKLAMA
  • #3 14019329
    Czeczen3
    Poziom 12  
    Owszem, słuchawka działa. Napisałem, że grzebałem po menu. Niby mógłbym za 30 zł dokupić do Philips CD 240 drugą słuchawkę wraz ze stacją dokującą, ale skoro mam sprawny, to może coś by się dało wykombinować.
  • REKLAMA
  • #4 14019369
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2928
    No to w takim razie jak ci pomóc, czego w końcu szukasz? Oryginalnej bazy czy innej bazy czy tylko informacji?
    Przed chwila znalazłem bardzo podobną słuchawkę do fax-u. Do ładowania wykorzystano dodatkową ładowarkę a baza jest wbudowana do fax-u.

• #5 14019525
    Czeczen3
    Poziom 12  
    Najlepiej samą ładowarkę jak na zdjęciu, lecz nie wiem czy da się zalogować tą słuchawkę do CD 240.

@Edit
    Ok, udało mi się zalogować słuchawkę. Poczytałem trochę w necie, wystarczyło wybrać na słuchawce rejestracja i przytrzymać przez 5 sekund przycisk przywołania słuchawki na bazie. W takim razie temat rozwiązany, a ja wyruszam polować na stację dokującą do ładowania ;) Dzięki za pomoc.
REKLAMA