Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault Scenic 1.5 dci - radio

kononio 06 Oct 2014 11:34 2361 8
    kononio
    Level 7  
    Witam wszystkich. Kupilem ostatnio sprowadzonego Renault Scenica 2004 rok z silnikiem 1.5 dci. Auto przed kupnem troche sta³o i akumulator rozladowal sie do zera, do totalnej dentki, przez to rozprogramowa³o siê fabryczne radio oraz tak zwany modu³ komfortu. Moje pytanie brzmi czy ktos moze mi pomóc jakos wskazac podpowiedziec jak programuje siê to radio bo dodam, ze klawisze nie chca zatwierdzic danej liczby by wpisac kod. Jezeli chodzi o modu³ komfortu to nie dzia³aj± mi tylne otwieranie szyb oraz wycieraczki przednie chociaz nie wiem czy to nie wina bezpiecznika i gdzie ewentualnie ten modu³ sie znajduje. Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
    coperfild
    Level 35  
    Jakie to radio ? To raczej nie przez akumulator , sprawdz bezpieczniki.
    krzysiekg7
    Level 16  
    Masz pilot do radia pod ko³em kierownicy? Je¶li tak to w³a¶nie za jego pomoc± prawdopodobnie wprowadza siê kod do radia.
    kononio
    Level 7  
    Radio chyba Clarion ale nie pamietam. Tak s± pokrêt³a i klawisze zatwierdzaj±ce ale czytalem wszelakie instrukcje a klawisz zatwierdzaj±cy nie chce zatwierdzac by przeskoczyc na nastepne cyfry. Sprawdze dzis bezpieczniki
    coperfild
    Level 35  
    cyfry wbijasz po kolei 1-pierwsza cyfra ,2-2cyfra , zatwierdzasz na koñcu
    Rafikusa
    Level 17  
    Czy przy tylnych szybach nic siê nie dzieje, obojêtnie z którego przycisku? Je¿eli tak, to ewentualnie zgnite po³±czenie pod fotelem kierowcy.
    Posiadasz kod do radia i wpisujesz dok³adnie wed³ug instrukcji? Je¿eli tak, to ewentualnie klawisz "6" siê zacina, albo nie naciskasz wystarczaj±co d³ugo. Zak³adam, ¿e radio to oryginalne Tuner list, je¿eli nie, to nie mogê pomóc.

Rafikus
    kononio
    Level 7  
    Dzia³aj± tylko przednie z obu drzwi przednich. Tylne nie dzia³aj± z ¿adnego przycisku. Kod do radia wstukuje wedlug poleceñ i nie wiem czemu tak sie dzieje....
    Rafikusa
    Level 17  
    Ale nadal nie poda³e¶, jakie to radio?

Wyci±gnij szufladkê pod siedzeniem kierowcy. Za poprzeczn± belk± metalow± znajdziesz wielostykowe z³±cze na wi±zce kabli. Przy pomocy lusterka i latarki wyci±gnij je na tyle, aby¶ móg³ dok³adnie obej¿eæ dolne kabelki. Jak zauwa¿ysz zgni³e i urwane, to szukaj na elektrodzie - ten temat by³ opisywany.
    fuelinyourblood
    Level 35  
    W okolicach przelacznikow masz joystick do sterowania radiem. Wbijasz kod, a bodajze pokretlem lub 2 przyciskami przytrzymanymi do gory zatwierdzasz. Natomiast szyby programujesz przyciskami od sterowania nimi. Zjezdrzasz nimi w dol i przytrzymujesz, a nastepnie jedziesz w gore i przytrzymujesz.