Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault Scenic 1.5 dci - radio

kononio 06 Oct 2014 11:34 2424 8
    kononio
    Level 7  
    Witam wszystkich. Kupilem ostatnio sprowadzonego Renault Scenica 2004 rok z silnikiem 1.5 dci. Auto przed kupnem troche stało i akumulator rozladowal sie do zera, do totalnej dentki, przez to rozprogramowało się fabryczne radio oraz tak zwany moduł komfortu. Moje pytanie brzmi czy ktos moze mi pomóc jakos wskazac podpowiedziec jak programuje się to radio bo dodam, ze klawisze nie chca zatwierdzic danej liczby by wpisac kod. Jezeli chodzi o moduł komfortu to nie działają mi tylne otwieranie szyb oraz wycieraczki przednie chociaz nie wiem czy to nie wina bezpiecznika i gdzie ewentualnie ten moduł sie znajduje. Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
    coperfild
    Level 35  
    Jakie to radio ? To raczej nie przez akumulator , sprawdz bezpieczniki.
    krzysiekg7
    Level 16  
    Masz pilot do radia pod kołem kierownicy? Jeśli tak to właśnie za jego pomocą prawdopodobnie wprowadza się kod do radia.
    kononio
    Level 7  
    Radio chyba Clarion ale nie pamietam. Tak są pokrętła i klawisze zatwierdzające ale czytalem wszelakie instrukcje a klawisz zatwierdzający nie chce zatwierdzac by przeskoczyc na nastepne cyfry. Sprawdze dzis bezpieczniki
    coperfild
    Level 35  
    cyfry wbijasz po kolei 1-pierwsza cyfra ,2-2cyfra , zatwierdzasz na końcu
    Rafikusa
    Level 18  
    Czy przy tylnych szybach nic się nie dzieje, obojętnie z którego przycisku? Jeżeli tak, to ewentualnie zgnite połączenie pod fotelem kierowcy.
    Posiadasz kod do radia i wpisujesz dokładnie według instrukcji? Jeżeli tak, to ewentualnie klawisz "6" się zacina, albo nie naciskasz wystarczająco długo. Zakładam, że radio to oryginalne Tuner list, jeżeli nie, to nie mogę pomóc.

Rafikus
    kononio
    Level 7  
    Działają tylko przednie z obu drzwi przednich. Tylne nie działają z żadnego przycisku. Kod do radia wstukuje wedlug poleceń i nie wiem czemu tak sie dzieje....
    Rafikusa
    Level 18  
    Ale nadal nie podałeś, jakie to radio?

Wyciągnij szufladkę pod siedzeniem kierowcy. Za poprzeczną belką metalową znajdziesz wielostykowe złącze na wiązce kabli. Przy pomocy lusterka i latarki wyciągnij je na tyle, abyś mógł dokładnie obejżeć dolne kabelki. Jak zauważysz zgniłe i urwane, to szukaj na elektrodzie - ten temat był opisywany.
    fuelinyourblood
    Level 35  
    W okolicach przelacznikow masz joystick do sterowania radiem. Wbijasz kod, a bodajze pokretlem lub 2 przyciskami przytrzymanymi do gory zatwierdzasz. Natomiast szyby programujesz przyciskami od sterowania nimi. Zjezdrzasz nimi w dol i przytrzymujesz, a nastepnie jedziesz w gore i przytrzymujesz.