logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem do grania do 400 zł - jakie polecacie?

morgulek 07 Paź 2014 09:40 1479 11
REKLAMA
  • #1 14021644
    morgulek
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    Witam.
    Potrzebuję kupić słuchawki bezprzewodowe z mikrofonem do grania, z powodu, iż mam w pokoju królika, który strasznie lubi kable i wszystkie przewodowe słuchawki przegryza.
    Budżet którym dysponuje, to około 400 zł.
    Niestety nie posiadam żadnej wiedzy na temat bezprzewodowych słuchawek, dlatego potrzebuję waszej pomocy :).

Pozdrawiam.

Moderowany przez swiercm:

Tym razem post, pod względem błędów oraz słownictwa, jeszcze poprawiłem, ale proszę dbać o pisownię i stosować interpunkcję w kolejnych wypowiedziach.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

• REKLAMA
  • #2 14027357
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14027508
    morgulek
    Poziom 13  
    A czy opcja Wrath nie jest może lepsza? Czy raczej nie opłaca się przepłacać i jest to to samo, tylko pod innymi nazwami?
  • REKLAMA
  • #4 14027555
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 14027567
    morgulek
    Poziom 13  
    Dzięki wielkie za porade :), ostatnio troszkę czytałem o słuchawkach bezprzewodowych i opinie innych osób są słabe wpadły mi w oko słuchawki z serii steelseries siberia v2, mają one orginalny kabel w długości 1 metra i dodatkowa przedłużkę którą mógł bym na stałe zamontować za biurkiem chroniąc ją przed królikiem i mają tez chowany mikrofon dzięki któremu mógł bym w nich wyjść na miasto. Jest wersja z "kartą dźwiękową" pod usb na kablu która podobno jest jakości średniej klasy karty dźwiękowej w cenie około 100zł, czy jest to prawda czy tylko marketingowy chwyt ?
  • REKLAMA
  • #6 14027641
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 14027687
    morgulek
    Poziom 13  
    Karta dźwiękowa :
    - USB: 2.0
    - Dźwięk przestrzenny : Virtual 7.1
    - Equalizer: 12 kanałowy
    - Jack: 3,5 mm (Przewód USB zaimplementowany)
    - Systemy operacyjne : Win XP/Vista/Win 2000/Win 98/Win ME/Mac OS/ Win 7

Może reasumując bo robi się chaos:

Bezprzewodowe starczą te które napisałeś na początku, przy droższych modelach do 400zł nie czuć różnicy.
    Jeżeli jednak zdecyduje się na przewodowe, to brać zwykłe na jakcka i lepiej zainwestować 100-200zł w kartę dźwiękową ?
  • #8 14027817
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 14027887
    morgulek
    Poziom 13  
    Jakoś dźwięku którą mam na kompie coraz mniej mi wystarcza, ostatnio zainwestowałem kawałek grosza w car audio co pokazało mi, że dźwięk na kompie jest slaby. Dopiero po przeczytaniu paru artykułów doszedłem do wniosku, że lepiej nawet poczekać miesiąc i dołożyć jeszcze kasy i kupić coś porządnego, z czego będę zadowolony na długi okres, bo ten xonar dx + jakieś słuchawki do 400zł powinny dać mi to czego oczekuję, tylko te słuchawki LD co proponujesz są bez micro.
  • #10 14027961
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 14028022
    morgulek
    Poziom 13  
    Prezentują się fajnie z tego co przeczytałem to musi być bateria aby działała redukcja szumów ? nawet jak jest podłączony do komputera ?
  • #12 14028063
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje bezprzewodowych słuchawek z mikrofonem do grania w budżecie do 400 zł, z uwagi na królika, który niszczy kable. W dyskusji poruszono różne modele słuchawek, w tym SteelSeries Siberia V2 oraz Creative HN-900, a także kwestie związane z kartami dźwiękowymi, takimi jak Asus Xonar DX. Uczestnicy podkreślają, że dla gier i muzyki nie ma potrzeby inwestowania w droższe modele, a różnice w jakości dźwięku między tańszymi a droższymi słuchawkami mogą być minimalne. Wskazano również, że mikrofon w słuchawkach studyjnych może działać bez baterii, podczas gdy redukcja szumów wymaga zasilania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA