Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Delikatne przeskoki filmów na CDA

King Discord 10 Paź 2014 15:26 3933 15
  • #1 10 Paź 2014 15:26
    King Discord
    Poziom 12  

    Witam wszystkich mam problem z odtwarzaniem filmów online na CDA.PL mianowicie delikatnie zacinają się podczas odtwarzania, bardzo delikatnie ale to uciążliwe ... Na telefonie Sony Xperia E nic nie zamula nawet HD. Kombinowałem ale to nie moja działka ... Wiecie może co zrobić? Dysponuję Firefox'em v.32 i najnowszym Flash Playerem. W przeglądarce na CDA nawet 720p nie poleci ale na YT wszystko śmiga jak należy.

    Compaq 615
    AMD Turion 2x2.20 Ghz
    2GB Fizycznej i RadeonHD3200

    Normalnie na VLC filmy w full HD odpala bez kłopotów.

    Macie jakieś pomysły?

    0 15
  • #2 10 Paź 2014 16:52
    BILGO
    Poziom 38  

    Jaki masz internet?
    Zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej jak i do chipsetu ?

    0
  • #3 10 Paź 2014 16:58
    King Discord
    Poziom 12  

    Internet mam z darmowego hot-spota router ustawiony jako client+AP i to nie o to chodzi ... Grafika najnowsza, chipset to nwm ale na innych portalach tak nie mam.

    0
  • #4 10 Paź 2014 17:02
    BILGO
    Poziom 38  

    Sprawdź pingi na CDA i na np YT zapewne będzie spora różnica...

    0
  • #5 10 Paź 2014 17:04
    King Discord
    Poziom 12  

    Chodzi o samo odtwarzanie chłopie ... Cały film zbuforowany i delikatne zacinki

    0
  • #6 10 Paź 2014 17:05
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Powiem ci, że CDA podczas odtwarzania filmów bardzo, ale to bardzo lubi obciążać procesor. Zauważyłam to na każdej przeglądarce.
    Zobacz jak wygląda użycie CPU podczas odtwarzania filmu, jak masz 95-100% to będzie przycinać.
    Ja mam intel dual core 2.0, 3GB ram, win7 32bit i ledwo co mi wyrabia na filmy w CDA, mam podczas odtwarzania filmu użycie CPU w granicach 80%, nie może podczas odtwarzania nic cięższego w tle pracować, bo będą przycinki. Z youtube w fullHD nie ma takiego problemu tam mam użycie cpu około 40%.
    Więc jak masz zaśmiecony system, dużo aplikacji pracuje w tle pracuje może być taki efekt jaki masz ta strona jest wyjątkowo ciężka.

    Strona w wersji mobilnej na smartphonie jest ok mimo że mój smartphone to staroć galaxy mini2 to tam nie mam żadnych problemów jak na pc.

    0
  • #7 10 Paź 2014 17:09
    King Discord
    Poziom 12  

    No to sprawa wyjaśniona tak właśnie jest 80% + system czyściutki nic w tle nawet AV ... Odtwarzanie Full HD tak jak u ciebie 40-46 % w VLC. A jest może jakaś alternatywa do odtwarzania bez przeglądarki? Może v VLC strumieniem tylko jak go wydostać z CDA.

    0
  • Pomocny post
    #8 10 Paź 2014 17:14
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Wyczyść system ccleaner, sprawdź co masz w autostarcie (pozbądź się co nie potrzebne), zrób defragmentację dysku i może będzie jakaś poprawa. Na wszelki wypadek przeskanuj system ADW Cleaner i Malwarebytes Anti Malware, bo może coś ci siedzi w systemie. Sprawdź też czy procesor się nie grzeje (przez HW monitor), przy 80% użycia raczej jeszcze nie powinno ci przycinać. Mi strona pracuje płynnie ale nic ciężkiego w tle nie może pracować.
    Jeżeli w systemie jest porządeczek to trudno ta strona taka jest i testowałam na wielu pc żeby się upewnić, czy z moim laptopem jest coś nie tak, czy to z tą stroną coś nie tak. Wyszło, że CDA takie jest.
    W VLC filmach fullHD mam około 20-30% użycia cpu, na youtube w granicach 40% (najnowsza Opera), a CDA to właśnie katastrofa prawie całe CPU zjada.

    0
  • #9 10 Paź 2014 17:23
    King Discord
    Poziom 12  

    Ja pierd... pisałem całego posta przypadkiem zrobiłem reconecta wi fi i elo ... System ma pół miesiąca, mam Win Optimizera 11 nie jestem w tym zielony ale moja działka to sprzęt etc nie interesują mnie bzdury typu flash ale jak widać kiedyś trzeba zacząć. Nic w tle nie mam, wirów 0 skanowany przez karte sd z G Data a za CCleaner z góry podziękuję miałem kilka nie miłych przygód :) Dzięki za zainteresowanie, wczoraj wieczorem Alvin i Wiewiórki śmigał normalnie a dziś na niezniszczalnych i madagaskarze kaplica.

    0
  • #10 10 Paź 2014 17:30
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Przeskanuj tym co masz napisane wyżej i zrób defragmentację oraz sprawdź temperatury. Jak to nic nie da no to trudno, niestety. Próbuj też na innych przeglądarkach może na którejś będzie lepiej ci to działać.
    Ccleanera możesz odpuścić jak mówisz, że miałeś złe przygody, mnie na szczęście nigdy nie zawiódł, ani wielu forumowiczów elektrody.

    0
  • #11 10 Paź 2014 17:33
    King Discord
    Poziom 12  

    Zmieniłem zdanie :) Kiedy tylko zobaczyłem gruszkę (Logo) Pamiętam je z Recuvy ... zaraz sprawdzę temperatury, wyczyszczę i dam znać.

    0
  • #12 10 Paź 2014 17:34
    witoldwitoldowicz
    Poziom 28  

    Śctiągnij na dysk. W zródle strony masz link do flv i mp4.

    0
  • #13 10 Paź 2014 17:39
    King Discord
    Poziom 12  

    Dzięki za radę ale chce oglądać online ;) Ponieważ neta mam 600-800 kb/s nie chce mi się czekać na pobranie tych minimum 700 Mb filmu kolego.

    0
  • #14 10 Paź 2014 17:54
    witoldwitoldowicz
    Poziom 28  

    VLC chyba odtworzy http.

    0
  • #15 12 Paź 2014 16:55
    LysyOsw
    Poziom 26  

    Spróbuj odinstalować flash i zainstalować jakąś starszą wersję np 11 ;)

    0
  • #16 11 Gru 2014 10:48
    King Discord
    Poziom 12  

    Tak zrobiłem. Pomogło i usunąłem wszelkie dodatki z przeglądarki.
    Ale najważniejsze Menager Zadań > opera.exe > priorytet wysoki. Wszystko działa.

    Dziękuje za pomoc :)

    0