Witam,
Posiadam dość leciwą wieżę Sony (ok. 17lat) i LCD LG. Chciałbym połączyć te dwa urządzenia, ale nie wiem jak i czy się w ogóle da. Jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź. Poniżej zamieszczam zdjęcia wejść wieży i TV
Witam,
Posiadam dość leciwą wieżę Sony (ok. 17lat) i LCD LG. Chciałbym połączyć te dwa urządzenia, ale nie wiem jak i czy się w ogóle da. Jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź. Poniżej zamieszczam zdjęcia wejść wieży i TV
Kabel pokazany przez kolegę nokia0maste niespecjalnie się nada w tym przypadku. Jest to przejściówka jack -> 2 xCINCH> Wtyk jack mi nie pasuje - na zdjęciu wyraźnie widać, że to jack 6.3 mm. Powinien był być minijack - 3.5 mm, bo takie gniazda używa się na wyjścia słuchawkowe w telewizorach.
Jeśli powyższe rozwiązania z kabelkami nie dadzą spodziewanego efektu, to można rozważyć podłączenie konwertera cyfrowo-analogowego.
Polon_us napisał:Kabel pokazany przez kolegę nokia0maste niespecjalnie się nada w tym przypadku. Jest to przejściówka jack -> 2 xCINCH> Wtyk jack mi nie pasuje - na zdjęciu wyraźnie widać, że to jack 6.3 mm. Powinien był być minijack - 3.5 mm, bo takie gniazda używa się na wyjścia słuchawkowe w telewizorach.