1. Nowy/używany.
2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
3. Budowa: standardowy, klapka, rozsuwany.
4. System operacyjny: symbian, android, windows, inny.
5. Klawiatura powinna być: standardowa, qwerty, dotykowa.
6. Wielkość wyświetlacza.
7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
11. Założony budżet.
12. Inne wymagania.
AD1. nowy
AD2. do tej pory Nokia E72, Nie chcę Samsunga, iPhona
AD3. z bolem dotykowy
AD4. nie iOS
AD5. niestety trzeba odejść z bólem od sprzetowego QWERTY
AD6. 4,7-5,2 (dla LG G2) 4 za mały, 5,2 z małą ramką max
AD7. poczta, tel, sms, przeglądarka, synchronizacja z Outlook Wifi/BT
AD8. nie może być lagów, dobra jakość audio na sluchawkach, synchronizacja z Outlook Wifi/BT, dobra jakosć połączeń głosowych, profile, budzik przy wył. ,telefonie, przednia kamera, min 32GB pamięci
AD9. nie gram zupełnie, nie musi być super jakość zdjęć
AD10. biuro, samochód, na spotkaniach, podczas aktywności sportowych (sportstracker, mp3)
AD11. 700-1450 brutto ,
AD12. koniecznie faktura VAT i gwarancja producenta
Od 4 lat używam z powodzeniem biznesowej Nokii E72. Zawsze kupowałem produkty premium z serii biznesowych. Telefony zmieniam co 3-4 lata. Być może teraz bedzię to cześciej. Nie jestem gadżeciarzem. Miałem Siemensa S35, potem Nokię 6320i i E72. Wszystkie działają do dziś.
Pierwotnie rozważałem dokupienie do obecnej E72 tabletu Samsunga, ale ponieważ z powodzeniem używam laptopa Lenovo x220 (12,5'') to po konsultacjach ze znajomymi kupie jednak smartfona ok 4,5 do 5,2"
Fajną funkcjonalnością jest rysik w Galaxy Note, ale są ona za duże dla mnie.
Przymierzam się do :
- LG G2 32GB -1350zł - nie wiem czy wart tych pieniędzy, problemy z aktualizacją do KK
- LG G2 mini - dość słaby wyświetlacz, ale slot SD - 750
- Sony Xperia Z1 compact - bawiłem się w sklepie - grzał się mimo zwykłego przeglądania /idle, system się zawieszał! ładny, słabe zdjęcia 1300 zł
- Motorola Moto G II (2014) - podobno ciemny wyświetlacz, slot SD,ale podobno nie lepszy od poprzednika, 800
- ew Nokia ze wzgęlu na zamknięty system - bezpieczny, ale mimo optymalizacji SysOP, hardware jest słabiutki. Znajomi odradzają chociaż korporacje kupują dla pracowników Lumie.
Głównie chodzi mi po głowie LG G2 32. Boli brak slotu SD i trochę budowa mydelniczki. No ale kupię obudowę Nikkilin z okienkiem i jakoś to będzie wyglądać chyba. Wyświetlacz fajny. Jasny. Bateria trzyma długo. Są problemy po uakcie do KK 4.4.2 . Wbrew temu, co piszą fora dźwięk głośny, czysty.
Główne pytanie - jak się synchronizuje z Outlookiem (kilka razy dziennie, kontakty, terminy, notatki przez WiFi/BT) i czy warto płacić tyle pieniędzy za taki telefon vs Wersja mini/ Moto G II
Proszę o pomoc, bo oczy bolą od czytania forów
Pozdrawiam
L
2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
3. Budowa: standardowy, klapka, rozsuwany.
4. System operacyjny: symbian, android, windows, inny.
5. Klawiatura powinna być: standardowa, qwerty, dotykowa.
6. Wielkość wyświetlacza.
7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
11. Założony budżet.
12. Inne wymagania.
AD1. nowy
AD2. do tej pory Nokia E72, Nie chcę Samsunga, iPhona
AD3. z bolem dotykowy
AD4. nie iOS
AD5. niestety trzeba odejść z bólem od sprzetowego QWERTY
AD6. 4,7-5,2 (dla LG G2) 4 za mały, 5,2 z małą ramką max
AD7. poczta, tel, sms, przeglądarka, synchronizacja z Outlook Wifi/BT
AD8. nie może być lagów, dobra jakość audio na sluchawkach, synchronizacja z Outlook Wifi/BT, dobra jakosć połączeń głosowych, profile, budzik przy wył. ,telefonie, przednia kamera, min 32GB pamięci
AD9. nie gram zupełnie, nie musi być super jakość zdjęć
AD10. biuro, samochód, na spotkaniach, podczas aktywności sportowych (sportstracker, mp3)
AD11. 700-1450 brutto ,
AD12. koniecznie faktura VAT i gwarancja producenta
Od 4 lat używam z powodzeniem biznesowej Nokii E72. Zawsze kupowałem produkty premium z serii biznesowych. Telefony zmieniam co 3-4 lata. Być może teraz bedzię to cześciej. Nie jestem gadżeciarzem. Miałem Siemensa S35, potem Nokię 6320i i E72. Wszystkie działają do dziś.
Pierwotnie rozważałem dokupienie do obecnej E72 tabletu Samsunga, ale ponieważ z powodzeniem używam laptopa Lenovo x220 (12,5'') to po konsultacjach ze znajomymi kupie jednak smartfona ok 4,5 do 5,2"
Fajną funkcjonalnością jest rysik w Galaxy Note, ale są ona za duże dla mnie.
Przymierzam się do :
- LG G2 32GB -1350zł - nie wiem czy wart tych pieniędzy, problemy z aktualizacją do KK
- LG G2 mini - dość słaby wyświetlacz, ale slot SD - 750
- Sony Xperia Z1 compact - bawiłem się w sklepie - grzał się mimo zwykłego przeglądania /idle, system się zawieszał! ładny, słabe zdjęcia 1300 zł
- Motorola Moto G II (2014) - podobno ciemny wyświetlacz, slot SD,ale podobno nie lepszy od poprzednika, 800
- ew Nokia ze wzgęlu na zamknięty system - bezpieczny, ale mimo optymalizacji SysOP, hardware jest słabiutki. Znajomi odradzają chociaż korporacje kupują dla pracowników Lumie.
Głównie chodzi mi po głowie LG G2 32. Boli brak slotu SD i trochę budowa mydelniczki. No ale kupię obudowę Nikkilin z okienkiem i jakoś to będzie wyglądać chyba. Wyświetlacz fajny. Jasny. Bateria trzyma długo. Są problemy po uakcie do KK 4.4.2 . Wbrew temu, co piszą fora dźwięk głośny, czysty.
Główne pytanie - jak się synchronizuje z Outlookiem (kilka razy dziennie, kontakty, terminy, notatki przez WiFi/BT) i czy warto płacić tyle pieniędzy za taki telefon vs Wersja mini/ Moto G II
Proszę o pomoc, bo oczy bolą od czytania forów

Pozdrawiam
L