Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia Lumia 620 tryb serwisowy?

13 Paź 2014 15:20 2145 8
  • Poziom 21  
    Panowie, mam taki oto dziwaczny problem z w/w
    Nokia Lumia 620:

    - telefon po wymianie LCD (w serwisie)
    - usterka wystąpiła po ok 3-4 tyg od wymiany LCD
    - nie ładuje się system

    Ogólnie telefon się uruchamia, wyświetlacz działa, wyświetla, wibruje, wydaje dźwięki, jednak, na ekranie pokazuje się dwa znaki (piktogramy)
    1.) Symbol ładowania (kształt gromu)
    2.) Symbol zębatki (trybik)

    Te ikony świecą niezależnie od tego czy włączam na samej baterii czy pod ładowarką.
    Czy spotkał się ktoś z szanownych forumowiczów z takim zjawiskiem?
    Co może być przyczyną takiego stanu? Nokia Lumia 620 tryb serwisowy?
  • Poziom 21  
    Myślisz kolego, że to może być powodem takiego stanu rzeczy?
    Przepraszam, że tak dopytuję, ale nie flashowałem nigdy telefonów z Windows Phone...

    Znalazłem kilka softów RM-846 do Lumia 620 o wadze pliku ok.1.16 GB każdy.
  • Poziom 31  
    Zwarcie na switchu VOL+. To nie jest sprawa softu.
  • Poziom 21  
    @plustek - to mi się bardziej wiarygodne wydaje.
    Czyli rozkręcić ew. sprawdzić taśmę od klawiszy (Vol) - domyślam się, że mogła zostać źle ułożona w obudowie przy wymianie LCD...
    Mam rację?
  • Pomocny post
    Poziom 31  
    Masz rację. Z odłączoną taśmą telefon powinien się prawidłowo włączyć po podłączeniu ładowarki.
  • Poziom 21  
    Dziękuję @plustek, miałeś 100% racji.
    Pojawił się teraz problem natury technicznej... Jak podgłośnić dźwięk?
    Ale to już pikuś, taśmę zamówię, więc będzie ok, kilka dni wytrzymam.
    Telefon włączył się normalnie, windows załadował się, kontakty i dane zostały w stanie nienaruszonym.

    Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
  • Poziom 31  
    Coś mi tu nie gra - 620 ma switche lutowane do płyty a nie na taśmie, coś się rozpędziłem.
  • Poziom 21  
    Teraz też już wiem, że switche ma na płycie.
    Wczoraj wystarczyło wykręcenie śrubek obudowy i włączenie odpaliło.
    Dziś telefon rozebrany i wykąpany w ultradźwiękach.
    Poskręcana obudowa.
    Wszystko działa jak po wyjęciu z pudełka.

    Diagnoza serwisu "Niewłaściwe mocowanie taśmy wyświetlacza w gnieździe."