Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Espace IV 1.9dci 2003 - Espace IV nie odpala, kontrolki czerwone świecą

staniszowie 14 Oct 2014 12:01 6801 2
    staniszowie
    Level 2  
    Auto po odpowietrzeniu sprzęgła nie chce odpalić - czy jest to przypadek?. Espace IV 1.9dci, 2004r. Jaka może być przyczyna? Na desce zapalają się czerwone kontrolki stop,stop w silniku, olej, akumulator i wykrzyknik w kółku oraz P w trójkącie. Dodatkowo samochód pokazuje błąd fuel injection system not functioning oraz niski poziom oleju. Auto ma prawidłowy stan oleju. Po podłączeniu pod komputer nie pokazywało błędu potem wyskoczył df195 zgodność czujnika położenia wałka rozrządu/prędkości obrotowej silnika - to jest czujnik po wymianie tydzień wcześniej, bo również był taki komunikat. Auto kręci ale nie odpala. Następnego dnia po podłączeniu komputer pokazał błąd df208 elektrozawór regulacji ciśnienia paliwa a czujnik wałka rozrządu zniknął. Zawór egr czyszczony, wtryski wymienione wcześniej i nic. Z wtrysków idzie ciśnienie i słychać jak pompa się załącza. Ma ktoś jakiś pomysł co mam zrobić. Po podłączeniu do komputera na wyłączonym silniku bo nie da się odpalić pokazuje takie parametry jak w załączniku Espace IV 1.9dci 2003 - Espace IV nie odpala, kontrolki czerwone świecą Espace IV 1.9dci 2003 - Espace IV nie odpala, kontrolki czerwone świecą Espace IV 1.9dci 2003 - Espace IV nie odpala, kontrolki czerwone świecą
    Dulan
    Level 26  
    Sprawdź czy jest impuls z czujnika wałka i wału.
    Jeżeli robi jakieś ciśnienie, to zobacz jakie jest na rampie podczas rozruchu.
    staniszowie
    Level 2  
    Został wymieniony : Czujnik podciśnienia wraz ze zbiornikiem i dwoma nowymi przewodami oraz elektrozawór podciśnienia, dodatkowo filter paliwa i została odpowietrzona listwa wtryskowa i dalej był problem z odpalaniem ale już jakoś odpalał, więc przełożyłem ponownie czujnik wałka rozrządu, nowy wyciągnąłem i założyłem stary. Auto teraz odpala a komputer nie pokazuje błędów. Udało się. Mam nadzieję, że komuś to pomoże.