Witajcie, mam słuchawki jak w temacie - mają już ok 2 lata ale jakość dźwięku nadal jest wystarczająco dobra, abym spróbował je odratować. Otóż ze względu na wiek słuchawek przewód w losowych miejscach jest nadłamany a sam regulator głośności szwankował (trzeba było wymierzyć pokrętłem w milimetrach żeby dźwięk był w porządku, delikatny ruch pokrętłem i już były cuda z dźwiękiem).
Udało mi się zdobyć taki potencjometr:
To jest przewód wychodzący z słuchawek:
Przewód czerowny
Przewód niebieski
Przewód zielony
Przewód miedziany
Przewód miedziany z niebieskim oplotem
Natomiast to jest nowy przewód który chciałbym zastosować (z dwoma wtykami stereo mini jack dla słuchawek - zielony oraz mikrofonu - czerwony)
Przewód czerwony
Przewód niebieski
Przewód zielony
Przewód miedziany
Przewód miedziany z zielonym oplotem
Czy ktoś byłby tak miły, i powiedział jak przylutować poszczególne przewody do potencjometru aby wszystko funkcjonowało? Dodam, że zależy mi aby działał również mikrofon (skype). Z góry dziękuję i przepraszam za jakość zdjęć (wykonane komórką).
Udało mi się zdobyć taki potencjometr:

To jest przewód wychodzący z słuchawek:

Przewód czerowny
Przewód niebieski
Przewód zielony
Przewód miedziany
Przewód miedziany z niebieskim oplotem
Natomiast to jest nowy przewód który chciałbym zastosować (z dwoma wtykami stereo mini jack dla słuchawek - zielony oraz mikrofonu - czerwony)

Przewód czerwony
Przewód niebieski
Przewód zielony
Przewód miedziany
Przewód miedziany z zielonym oplotem
Czy ktoś byłby tak miły, i powiedział jak przylutować poszczególne przewody do potencjometru aby wszystko funkcjonowało? Dodam, że zależy mi aby działał również mikrofon (skype). Z góry dziękuję i przepraszam za jakość zdjęć (wykonane komórką).