Po praniu zasadniczym nie wypompowuje wody wyświetla błąd F18 i czasami pojawia się mały swądzik. Dzieje się tak z przerwami od około roku. Na początku były to jakieś plastykowe elementy lub monety na filtrze (po usunięciu zaczęła ponownie wypompowywać) później pompa stawała i przy czystym filtrze. Czasami pomagało ręczne spuszczenie wody i trącenie turbinki pompy ołówkiem by zaczęła działać ale ostatnio to już bardzo rzadko pomaga. Podejrzewam że to pompa dożywa swoich dni ale co dziwne czasami na programie krótkim czasami jeszcze wodę wyleje. Może ktoś doświadczony coś doradzi zanim zainwestuję w nową pompę (może błędu należy szukać gdzie indziej ?) ew jakieś info gdzie i za ile taka pompę można kupić (najchętniej w stolicy) i jaki to dokładnie typ.
Od nowości mam też problem z sensorowym włącznikiem startowym. Często jego dotknięcie nie uruchamia programu, zwykle pomaga kilkukrotne otwarcie i zamknięcie drzwiczek albo ponowne ustawienie programu na 0 i ponowne uruchomienie - podejrzewam jakiś sensor przy drzwiach ale nie wiem czy możliwa jest jakaś regulacja czy tylko wymiana na nowy. Jakby ktoś mógł wspomóc dobrą radą lub ew serwisówką byłbym wielce zobowiązany
Od nowości mam też problem z sensorowym włącznikiem startowym. Często jego dotknięcie nie uruchamia programu, zwykle pomaga kilkukrotne otwarcie i zamknięcie drzwiczek albo ponowne ustawienie programu na 0 i ponowne uruchomienie - podejrzewam jakiś sensor przy drzwiach ale nie wiem czy możliwa jest jakaś regulacja czy tylko wymiana na nowy. Jakby ktoś mógł wspomóc dobrą radą lub ew serwisówką byłbym wielce zobowiązany