Witam wszystkich,
Jak w temacie - posiadam napęd Ecostar AGS VDE 0700 (tak tak ten "szajs" marketowy)
ale odpukać póki co ma się dobrze i nigdy nie miałem z nim problemów. Mogę w 100% powiedzieć że jestem z niego bardzo zadowolony.
Teraz chciałbym otwierać bramę garażową i wjazdową jednym pilotem.
Przy bramie wjazdowej mam Faac 414.
Do tego piloty 4-kanałowy FAAC XT4 RCBE. Chciałbym wykorzystać jeden z przycisków do otwierania bramy garażowej.
Mam zamiar dokupić radioodbiornik FAAC zewnętrzny - np. taki
http://www.automaty-bram.pl/radioodbiorniki/14-radioodbiornik-zewnetrzny-faac-fix-2-25u.html - tylko nie wiem czy to wszystko będzie grało ...
Zamieszczam zdjęcia identycznego napędu (z bliźniaczego wątku - w tym tutaj padły jakieś tranzystory) oraz jedną stronę z instrukcji gdzie opisane są styki do których można podpiąć tzw. akcesoria.
Niestety nie ma nic na temat podłączenia zewnętrznego radia do tej centralki - lecz w podobnych wątkach wyczytałem że do każdego napędu można dorzucić swoje radio
- dlatego tutaj jestem.
Czy jesteście w stanie podpowiedzieć mi jak albo gdzie mam podłączyć zewnętrzne radio do tej centralki ?
A może zaproponujecie inne zewnętrzne radio (jakąś alternatywę).
Na pewno chciałbym zostać przy radiu faac (bo pilotów mam najwięcej - 5 sztuk)
Pozdrawiam i dziękuję
Łukasz
Jak w temacie - posiadam napęd Ecostar AGS VDE 0700 (tak tak ten "szajs" marketowy)

Teraz chciałbym otwierać bramę garażową i wjazdową jednym pilotem.
Przy bramie wjazdowej mam Faac 414.
Do tego piloty 4-kanałowy FAAC XT4 RCBE. Chciałbym wykorzystać jeden z przycisków do otwierania bramy garażowej.
Mam zamiar dokupić radioodbiornik FAAC zewnętrzny - np. taki
http://www.automaty-bram.pl/radioodbiorniki/14-radioodbiornik-zewnetrzny-faac-fix-2-25u.html - tylko nie wiem czy to wszystko będzie grało ...

Zamieszczam zdjęcia identycznego napędu (z bliźniaczego wątku - w tym tutaj padły jakieś tranzystory) oraz jedną stronę z instrukcji gdzie opisane są styki do których można podpiąć tzw. akcesoria.

Niestety nie ma nic na temat podłączenia zewnętrznego radia do tej centralki - lecz w podobnych wątkach wyczytałem że do każdego napędu można dorzucić swoje radio

Czy jesteście w stanie podpowiedzieć mi jak albo gdzie mam podłączyć zewnętrzne radio do tej centralki ?
A może zaproponujecie inne zewnętrzne radio (jakąś alternatywę).
Na pewno chciałbym zostać przy radiu faac (bo pilotów mam najwięcej - 5 sztuk)
Pozdrawiam i dziękuję
Łukasz