Witam, tv jak w temacie po włączeniu obraz z białymi paskami, podzielony na części na ciemnym tle (ciemna treśc obrazu) wygląda na dobry, po jakimś czasie (ok.15 min)dolna część nasuwa się do góry ale nie pokrywa całego obrazu i nie wypełnia go.
Chłodzenie widocznych elementów zasilacz, main nic nie zmienia napięcia na zasilaczu stabilne.
Co podpowiecie ? wygląda na t-con ale - jest " ale".
Pozdrawiam.
Tam z notatek siedzi LTJ460HW02J/SAMSUNG ale nie miałem jeszcze rozebranej mam obecnie model D6200 40 i 46 cali ale tam znów inna matryca. Proponuję założyć temat na forum o TV LCD LED zastosowanych matrycach i ewentualnej możliwości naprawy. Pozdrawiam
Proponuję założyć temat na forum o TV LCD LED zastosowanych matrycach i ewentualnej możliwości naprawy.
Ile takich tematów założyłem? Z jakim skutkiem? Dwa posty ja, dwa Ty, dwa jeszcze ktoś inny i koniec zabawy. Reszta tylko patrzy, aby brać.
Nic nie zakładać. Jak będę miał problem, a nie będzie mi się chciało siedzieć nad nim, czy też czasu nie będę miał, zgłoszę się. Zechcesz to podrzucisz "rozpiskę". Nie, to nie. Twój wybór komu dasz i w jakim zakresie. Taki mamy klimat.
ognik5 wrote:
Tomek, a one mają boczne? Tam pewnie AUO siedzi.
Może byś lepiej autora zapytał? Bo oczywiście "brać" ma kto, ale dać, choćby tak prostą rzecz, jak rzetelna informacja o sprzęcie, to już nie.
Mnie tam w sumie wystarczy tylko samo info czy dany model ma, jak powiada lisek, uszy. Wtedy sam je wytargam A zaraz i tak mnie ta łysa menda zbanuje, więc mnie do dzielenia się takimi info nie namówicie.
Dodano po 4 [minuty]:
Tomek, te z Twojego podpisu już znam od dawna:
Naprawa matryc CMO V260B1-Lxx Naprawa matryc Samsung LTA320WT-L0x LTF320HA0x, LTF400HC0x, LTF400HA0x, LTA400HH-L01 oraz LTA400HH-L02 Naprawa matryc LG LC420WU2
Jesteś w stanie zaoferować coś nowszego?
Tak bez pomiarów na T-con wychodzi na matrycę (uszkodzona)
Te wszystkie matryce rozmiarów 37-42-46" opisywane jako LTJ...0HW02-J / LTJ...)HW01- ?
*inna literka na końcu czy to B, F... chyba produkowane sa na Węgrzech/ oraz fabryka w Mexico i nie maja dobrej renomy.
Padają po okresie 2 lat.
Pomierz sygnały na T-con (napisz jaki masz )
Czy SH120PMB4SV0.?, jak na Link
Uwaga: dla driverów zamontowanych na dole matrycy (pod taśmą samoprzylepną)
na obu tasiemkach/ dwa złacza zawsze pada jeden z nich ?! nie sa potrzebne sygnały VON (VGH) oraz VOFF (VGL).
Potrzebne zaś są CKV (* SKV) ... to sygnał kształtu meandr z amplitudą od VOFF do VON oraz syg. synchro opisywane jako AP-?
W matrycy LTJ400HV02-V (też model 6510) masz 6-złącz , nie ma bocznych driverów
T-con: LSJ400HV01-S
PSU: : BN44-00427A
('') Tutaj opisano, naprawę z SUKCESEM (drżenia w pionie)Link_ czytaj!
- prawa tasiemka na matrycę po odł. obraz dobry, jeśli lewy brak obrazu z , linia
- rozerwano połaczenia SKV1,SKV2,SKV3,SKVB1,SKVB2,SKVB3
- połączono SKV1-SKVB1, SKV2-SKVB2, SKV3-SKVB3
Matryca w tym TV to: LTJ 460HW02-j (BN64-014643A) made in slovakia
i na dodatek 25/01/2012
natomiast T-con LSJ460HW01-S , SH120PMB4SVO.3 Dodam jeszcze zasilacz to BN44-00427A, main BN41-01587E
Jak widać na zd. na taśmach brak US.
Jutro coś podziałam . Pozdrawiam.
TV naprawiony okazała się uszkodzona matryca. LISEK wielkie dzięki naprowadziłeś na tych rosjan bezbłędnie, przy matrycy LTJ460 elementy są opisane zupełnie inaczej i poł. SKV ale ma to zastosowanie- (odbicie lustrzane). Wygląda to tak jak na zdjęciu.
Pozdrawiam.