Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Galaxy - NIE ODPALA Ford galaxy mk1 2000r 1.9 tdi

szczepan2111 22 Oct 2014 17:29 8088 12
Relpol
    szczepan2111
    Level 2  
    witam serdecznie czy udzielacie może porad co zrobić jeśli.
    Mój problem jest taki iż mam forda galaxy MK1 2000 r 1.9 TDI i możecie mi pomóc czemu on nie chce odpali wszystko działa kreci normalnie ale nie chce zaskoczyć jak przekręcam kluczyk to próbuje zaskoczyć ale nie może i kopci jeszcze z tłumika patrzyłem przekaźniki 109 i 103 ale najwidoczniej są w porządku co może być przyczyna jeśli wszystko jest ok ale nie chce zaskoczyć proszę o poradę jakąkolwiek z góry dziękuje
  • Relpol
  • Relpol
    User removed account
    Level 1  
    krzsiu1960
    Level 15  
    Witam przyczyn może być wiele,sprawdzić należ czy dochodzi paliwo,może coś z rozrządem .a świece to grzeją w tych autach przy niskich temperaturach.jak to sprawdzisz to daj znać na pw to spróbuje ci pomóc
    szczepan2111
    Level 2  
    na plaku nie odpalił na popych też nie od innych aut też nie jutro wymieniam filtr paliwa zobaczę czy coś to da
    Alfred_92
    Level 33  
    Skoro nie odpalił na plaku to i wymiana filtra paliwa nie pomoże, usterka typowo mechaniczna. Do sprawdzenia rozrząd, i koło na wale korbowym (czy się nie kiwa) jeśli tutaj nic nie da to pomiar kompresji lub zdjęcie głowicy.
    To wgl jest a pompie wtryskowej czy na pompowtrysku? W którym miejscu w dolocie pryskałeś plakiem- pytam bo nie wiem czy masz tam klapę gaszącą.
    Podłączenie pod jakiś sprzęt diagnstyczny mogło by ułatwić życie, ale nie tylko w celu odczytu ew. błędów.
    gameness
    Level 15  
    Może klapa gasząca zablokowana w pozycji zamkniętej. Gdzie tego plaka podajesz?
    szczepan2111
    Level 2  
    plak był wlany do rury z filtra powietrza, to jest pompowtryski , podpinałem go pod komputer ale go nie widzi próbowałem na trzech programach i nic, jeszcze trochę się pobawię i scholuje do serwisu.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Holuj, holuj! Skoro nie ma komunikacji, fejs błędów nie poczyta.
    szczepan2111
    Level 2  
    niby jak samochód sprowadzony z Niemiec to komputer nie będzie widział
    Alfred_92
    Level 33  
    Czego nie będzie widział? Przecież około 70% samochodów w Polsce jest z za granicy a jakoś fejsy czy inne sprzęty z nimi normalnie się komunikują.
    kortyleski
    Level 43  
    Plak bezpośrednio w kolektor dolotowy, Jak nie zapali to mechanicznie motor uszkodzony i nie ma co więcej kombinować.
    polonez15
    Level 33  
    Po co pchać plaka, skoro nie ma komunikacji... ECU wstaje? Mignie kontrolka świec na chwilę po zapłonie? Co było podpinane do auta? VAG jakiś czy uniwersalne coś?

Z tym "nie-widzeniem" to dobree:)