Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dźwięku TV po podłączeniu przez HDMI

Vakur69 23 Paź 2014 14:43 3381 10
  • #1 23 Paź 2014 14:43
    Vakur69
    Poziom 5  

    Witam!

    Postanowiłem że podłącze sobie mój komputer do TV przez HDMI.
    Zakupiłem kabel HDMI-HDMI 3M. za 25zł. Podłączyłem, i pojawił się obraz z monitora. Wszystko ładnie, pięknie, ale niestety nie ma dźwięku. Przeczytałem już wiele tematów, starałem się zrobić wszystko tak jak tam jest napisane, i dalej nic.

    Brak dźwięku TV po podłączeniu przez HDMI

    System Win 7 Ultimate
    Karta Radeon 6670
    TV LG 26LC2R

    Wszystkie sterowniki są aktualne.
    Jeśli ktoś ma pomysł dlaczego nie ma dźwięku niech pisze :)

    PS. Sprawdzałem kabel u kolegi, i wszystko było ok.

    0 10
  • #2 23 Paź 2014 15:08
    mihal2002
    Poziom 43  

    Vakur69 napisał:
    Podłączyłem, i pojawił się obraz z monitora

    No i poprawnie. A audio jak podłączyłeś i czym?

    0
  • #3 23 Paź 2014 15:09
    Vakur69
    Poziom 5  

    A audio nie powinno iść razem z obrazem przez HDMI ?

    0
  • #4 23 Paź 2014 15:13
    mihal2002
    Poziom 43  

    Vakur69 napisał:
    A audio nie powinno iść razem z obrazem przez HDMI ?

    A co CI napisali w instrukcji karty? Ma wyjście audio czy video?

    0
  • #5 23 Paź 2014 15:18
    grubs
    Poziom 32  

    Podłączasz się przez przejściówkę przez gniazdo DVI czy masz gniazdo HDMI w karcie graficznej?
    Kto jest producentem karty?

    0
  • #6 23 Paź 2014 15:21
    Vakur69
    Poziom 5  

    grubs napisał:
    Podłączasz się przez przejściówkę przez gniazdo DVI czy masz gniazdo HDMI w karcie graficznej?
    Kto jest producentem karty?


    Nie, nie używam żadnych przejściówek. Mam wejście HDMI, a producentem jest Gigabyte :)

    mihal2002 napisał:
    Vakur69 napisał:
    A audio nie powinno iść razem z obrazem przez HDMI ?

    A co CI napisali w instrukcji karty? Ma wyjście audio czy video?


    Nie mam instrukcji.

    1
  • #7 23 Paź 2014 15:40
    grubs
    Poziom 32  

    W TV w menu - sound - speakers masz ustawione na on przy wybranym trybie HDMI?

    0
  • #8 23 Paź 2014 15:47
    Vakur69
    Poziom 5  

    grubs napisał:
    W TV w menu - sound - speakers masz ustawione na on przy wybranym trybie HDMI?

    Tak, mam ustawione na ON.

    0
  • #9 23 Paź 2014 15:51
    grubs
    Poziom 32  

    A masz inne urządzenie z wyjściem HDMI?
    Np. dekoder, konsolę, blu ray, dvd żeby sprawdzić czy na innym urządzeniu będzie dźwięk?

    0
  • #10 23 Paź 2014 16:08
    Vakur69
    Poziom 5  

    grubs napisał:
    A masz inne urządzenie z wyjściem HDMI?
    Np. dekoder, konsolę, blu ray, dvd żeby sprawdzić czy na innym urządzeniu będzie dźwięk?


    Aktualnie raczej nie, ale jak coś wykombinuję, to napiszę.

    0
  • #11 17 Maj 2016 18:36
    piotr1429
    Poziom 2  

    Nie wiem czy to może coś pomóc w komputerze, ale np. ja podłączyłem TV Panasonic TX-50 CX700E kablem HDMI z dekoderem UPC, obraz był, ale dźwięku brakowało, pomogła dopiero konfiguracja kabla HDMI- MENU- KONFIGURACJA-AUTOMATYCZNE USTAWIENIE HDMI-wybrać pozycję [TRYB1] i dźwięk wrócił

    1