Bardzo was proszę o komentarz do mojego schematu prostownika 6D. Mam niewielkie doświadczenie w projektowaniu układów elektronicznych. Prostownik ma służyć do wstępnego kształtowania sygnału z prądnicy bezszczotkowej. Z uwagi na wysoką częstotliwość pracy prądnicy (około 11k obrotów), zdecydowałem się na kondensator o poj. 4700u (niskoimpedancyjny - model UPW1V472MHD ). Prądnica ma pracować z napięciem około 15V oraz prądem maksymalnym 40A. Diody Schottkiego (60CPQ150PBF)
Załączam zrzuty ekranu z Eagla.
Liczę szczególnie na sugestie w kwestii doboru podzespołów oraz grubości ścieżek. Wstępnie zdecydowałem się na 50mil, ale nie wiem, czy przy planowanym obciążeniu układu taka wartość będzie wystarczająca. Ponadto nie wiem kompletnie, jakich radiatorów na diody użyć.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszelką okazaną pomoc
Załączam zrzuty ekranu z Eagla.
Liczę szczególnie na sugestie w kwestii doboru podzespołów oraz grubości ścieżek. Wstępnie zdecydowałem się na 50mil, ale nie wiem, czy przy planowanym obciążeniu układu taka wartość będzie wystarczająca. Ponadto nie wiem kompletnie, jakich radiatorów na diody użyć.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszelką okazaną pomoc